Burlacu, suspect de dopaj!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Burlacu îşi doreşte un nou titlu cu formaţia prahoveană
Cătălin Burlacu îşi doreşte un nou titlu cu formaţia prahoveană

Cel mai bun baschetbalist român al ultimilor ani, Cătălin Burlacu (Asesoft Ploieşti), este suspect de dopaj! Pivotul campioanei României nu a evoluat în meciul trei al finalei Diviziei A, câştigat de formaţia sa în faţa lui "U" Mobitelco Cluj, scor 83-77, după ce cu 20 de minute înaintea partidei s-a aflat că la final vor fi controlaţi toţi jucătorii ambelor formaţii.

Deşi a efectuat încălzirea cot la cot alături de coechipieri, Burlacu a fost oprit să intre pe teren de către conducerea clubului din Ploieşti. Burlacu trebuie să se prezinte mâine la ANAD (Agenţia Naţională Anti-Doping) pentru un control medical amănunţit.

După meci, pe culoarele de la vestiare, Sebastian Ghiţă s-a întâlnit cu managerul clujenilor, Mircea Cristescu şi a izbucnit. "Suspendaţi-i băi pe toţi că oricum nu câştigaţi!", a strigat Ghiţă.

"Am aflat cu 10 minute inainte de meci de controlul antidoping cerut de Federaţie. Burlacu va merge mâine la comisia antidoping. Lui i s-a găsit o urmă suspecta şi trebuia să meargă la comisie săptămâna viitoare. Acum va trebui să meargă mâine. Clujul ne-a adus un jucător în stare de suspendare. Eu nu ştiu ce a facut jucătorul şi nu garantez pentru el, dar garantez pentru respectarea legilor în această ţară, iar în cazul acesta nu s-au respectat. Mircea Cristescu este reprezentantul Comisiei Antidrog a Federaţiei în Transilvania şi el a insistat pentru suspendarea jucătorului cu o oră înaintea meciului. Din păcate, el a băgat politicul în sport", a declarat Sebastian Ghiţă, finanţatorul celor de la Asesoft.

"Dacă vreţi să vorbim despre baschet, vă stau la dispoziţie. Nu noi am cerut controlul antidoping, nu este treaba mea. Nu ştiu nimic despre cazul lui Burlacu. Noi ne vom supune controlului", a fost replica managerului de la "U" Mobitelco Cluj, Mircea Cristescu.

"Referitor la meci, azi nu am jucat foarte bine. Dar dacă vă uitaţi pe tabelă, o sa vedeţi că e înclinată într-o parte din cauza greşelilor personale pe care le-au avut jucătorii mei. Noi am avut jucători pe jos, loviţi la cap, la spate şi degeaba. Nu a văzut nimeni", a mai spus Cristescu.

"Jucatorul a fost depistat la un control efectuat în urmă cu 4 saptamani. Nici eu nu înţeleg de ce au venit rezultatele tocmai acum. În mod normal jucătorul trebuia mai întâi audiat şi abia apoi luată o decizie în privinţa lui. Nu ştiu de ce nu s-a respectat procedura. Mâine el va fi audiat de o comisie a Agenţiei Naţionale Antidrog.", a declarat şi Dan Berceanu, reprezentantul Federaţiei Române de Baschet. 

Meciul trei a fost dominat de către ploieşteni care au condus pe toată durata partidei. Cel mai bun om al meciului 3 al finalei a fost american Hargrove, autor a 28 de puncte.

Marcatori:

CSU Ploieşti – Hargrove 28 puncte, Cepulis 14, Griggith 12, Ilici 11, Blidaru 9, Căruţaşu 7, Szijarto 2.

“U” Mobitelco Cluj – Krstanovici 22 puncte, Dykes 19, Medvedj 11, Cuici 9, Silvăşan 8, Thomson 8.

În primele două meciuri ale finalei Diviziei A, CSU Ploieşti s-a impus la Cluj, după două meciuri de infarct, cu 77-76 şi 113-111.

Mâine, de la ora 17.30, în Sala Olimpia, în direct pe TVR 3, se joacă meciul 4 al finalei campionatului. Asesoft Ploieşti conduce momentan cu 3-0 şi poate câştiga al şaptelea titlu din istorie.

În finala mică, Gaz Metan Mediaş s-a impus, tot miercuri, în deplasare, în faţa timişorenilor de la BCM Elba, cu 80-73, iar cu scorul general de 2-0, a câştigat medaliile de bronz ale campionatului. În primul meci al finalei mici, Gaz Metan Mediaş câştigase pe teren propriu, cu scorul de 94-68.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite