Sibiu: Blatistul de la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Blatistul de la Sibiu
Sibiu: Blatistul de la Sibiu

Baschetbalistul american Keith Triplett, fost jucător la CSU Sibiu, este acuzat în Statele Unite de corupţie sportivă şi riscă până la cinci ani de închisoare. Triplett primea recompense materiale pentru a marca un anumit număr de puncte, în timp ce pariorii îşi plasau miza pe performanţa respectivă.

Americanul, unul dintre cei mai buni jucători ai echipei sibiene în sezonul 2007-2008, este acuzat că, în perioada decembrie 2004 – decembrie 2006, a primit sume de bani sau alte avantaje materiale de la doi pariori, pentru a înscrie un anumit număr de puncte în meciurile pe care le disputa în campionatul universitar american, NCAA.

Alături de el au mai fost acuzaţi alţi cinci sportivi de la colegiul Toledo, doi baschetbalişti şi trei jucători de fotbal american. Cei doi pariori, Ghazi Manni (52 de ani) şi Mitchell Edward Karam (76 de ani), sunt de asemenea anchetaţi, fiind acuzaţi, alături de sportivi, de corupţie.

În cei doi ani de „activitate“, pariorii au câştigat peste 450.000 de dolari. Triplett a pledat nevinovat la prima înfăţişare, care a avut loc la începutul lunii iulie, şi a fost eliberat pe cauţiune. El riscă o pedeapsă de cinci ani de închisoare şi 250.000 de dolari amendă.

Implicat în incidente şi în România

Jucătorul american a avut evoluţii excelente în timpul petrecut la Sibiu, având medii de 18,5 puncte şi 5,1 recuperări pe meci, însă a fost remarcat şi pentru spiritul său vulcanic.

Triplett a fost, alături de coechipierul său de atunci Jason Smith, unul dintre protagoniştii incidentelor de la derby-ul Ardealului, „U” Mobitelco Cluj – CSU Sibiu, din returul sezonului 2007-2008. Ambii jucători americani au fost atunci eliminaţi, pentru comportament nesportiv şi injurii la adresa arbitrilor, fiind la un pas să se încaiere cu suporterii clujeni.

Corupţia sportivă, la modă în State

Unul dintre cele mai celebre cazuri de corupţie sportivă este cel al arbitrului Tim Donaghy din NBA, liga profesionistă nord-americană de baschet. Donaghy a fost trimis anul trecut în închisoare, pentru 15 luni, deoarece a viciat rezultatele unor meciuri de baschet în favoarea unei reţele de pariori.

Arbitrul acorda aruncări libere în aşa fel încât diferenţa de scor, sau numărul de puncte marcate de o echipă, să fie aceeaşi cu cea pe care mizaseră complicii săi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite