Bătălia de la Kursk

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Shay Doron este una dintre cele mai bune jucătoare de la MCM în  acest sezon
Shay Doron este una dintre cele mai bune jucătoare de la MCM în acest sezon

Formaţia feminină MCM Târgovişte a plecat azi-dimineaţă către Kursk, unde miercuri luptă pentru calificarea în semifinalele Eurocup, a doua competiţie europeană ca valoare. Jucătoarele pregătite de Cătălin Tănase încearcă să dea lovitura în oraşul care a găzduit una dintre cele mai faimoase bătălii din al Doilea Război Mondial.

Principalul adversar al târgoviştencelor până la disputa cu Dinamo Kursk de miercuri este oboseala. După deplasarea istovitoare de la Arad, acolo unde sâmbătă a disputat derby-ul campionatului cu ICIM, echipa din Dâmboviţa a plecat azi-dimineaţă către Kursk. Va ajunge acolo însă abia în cursul serii, după un adevărat maraton aviatic.

"Vom zbura către München, acolo unde avem prima escală, apoi către Moscova, iar de acolo către Kursk. Marea problemă a fost acel zbor Moscova-Kursk, cu o singură cursă pe zi, seara", a declarat antrenorul Cătălin Tănase. "Duminică am avut un program special de refacere şi sperăm ca până la ora jocului toate jucătoarele să fie în formă maximă", a mai spus tehnicianul celor de la MCM.

Rusoaicele, invincibile pe teren propriu

Dinamo Kursk deţine performanţă impresionantă pe teren propriu în Eurocup, acolo unde nu a mai pierdut de aproape şapte ani. Ultima înfrângere a jucătoarelor de la Kursk în faţa propriilor spectatori într-o competiţie europeană datează din 13 noiembrie 2003, în faţa echipei ucrainene Kozachka. După ce în sezonul 2004-2005 nu a participat în cupele europene, de la revenirea în Eurocup în sezonul 2005-2006, Kursk nu a mai cedat niciun meci acasă, realizând o serie de 24 de victorii consecutive.

Din fericire pentru MCM Târgovişte avantajul de 18 puncte luat în manşa tur nu obligă la o victorie. Orice diferenţă mai mică sau egală cu 17 puncte în favoarea rusoaicelor fiindu-le suficientă jucătoarelor noastre pentru o calificare fără emoţii. În cazul unei diferenţe de exact 18 puncte, manşa retur va intra în prelungiri, indiferent de scorul înregistrat pe tabelă, urmând ca învingătoarea să se califice mai departe.

Miza pe spaţiul de trei secunde

În oraşul în care a avut loc una dintre cele mai faimoase bătălii din al Doilea Război Mondial, acolo unde "blitzkriegul" german a primit o grea şi decisivă lovitură de la armata sovietică, duelul dintre Târgovişte şi Dinamo pare asemănător. MCM are o serie de jucătoare capabile să dezvolte un joc rapid, în viteză, însă acestea au fost destul de bine anihilate în meciul tur, în timp ce rusoaicele se bazează pe talie şi pe masivitate în spaţiul de trei secunde.

"S-au apărat bine pe jocul nostru de tranziţie şi Shay Doron nu a mai putut decât pe alocuri să-şi facă jocul obişnuit. Cu siguranţă la Kursk va fi şi mai greu", anticipează Cătălin Tănase. "Noi avem un singur pivot de meserie, pe Larisa Toma, iar Frolich şi cu Thompson sunt obişnuite să joace mai mult extremă de forţă însă nu va trebui să mai permitem atâtea recuperări ofensive din partea lor dacă vrem să avem şanse", a mai spus antrenorul târgoviştencelor.

Moral bun după derby-ul cu Arad

În primul meci cu adevărat tare din acest sezon al competiţiilor interne, MCM Târgovişte a câştigat sâmbătă la Arad derby-ul Diviziei A cu ICIM, scor 58-63. Chrissy Givens (foto), cu 22 de puncte, şi Tina Thompson, cu 18 puncte şi 12 recuperări le-au condus pe târgoviştence către o victorie care s-a conturat în sfertul al treilea.

Chrissy Givens

Conducătorul de joc Cherisse Graham a fost principala realizatoare pentru arădence, cu 17 puncte, 7 recuperări şi 3 intercepţii. Revenită în această iarnă în campionatul intern după o lungă absenţă, Ancuţa Stoenescu a marcat doar 5 puncte şi a pierdut şapte mingi, evoluând toate cele 40 de minute.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite