Baschetul a devenit meserie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând din această săptămână, baschetul se alătură celorlalte cinci sporturi din România care se practică la nivel profesionist: fotbalul, handbalul, rugby-ul, voleiul şi boxul.

Demersurile au fost începute de către Federaţia Română de Baschet în urmă cu câţiva ani. „Este, în primul rând, o măsură importantă pentru jucători, care îşi pot asigura astfel viitorul, asemenea oricărui cetăţean cu drept de muncă din România", a declarat Carmen Tocală, preşedintele FR Baschet. În următoarele 90 de zile, forul român va trebui să elaboreze şi normele de aplicare.

„Baschetul nu este o muncă pe care să o practici opt ore la un birou. Trebuie să vedem ce condiţii se vor impune, astfel încât atât cluburile, cât şi sportivii să fie mulţumiţi", a explicat Mircea Cristescu, managerul campioanei României, „U" Mobitelco Cluj. „Ne va lua încă 10 ani să trecem de la profesionism la... profesionalism. Deocamdată, la noi lipseşte conceptul de a dezvolta baschetul ca pe un produs, iar trecerea la profesionism, fără o lege a sponsorizării eficientă, nu va avea niciun efect", a declarat Virgil Stănescu, fostul căpitan al naţionalei. 

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite