Baschet/Tricolorii au pierdut primul amical cu Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jocul lui Vlad Moldoveanu este asemănat de specialişti cu cel al lui Dirk Nowitzki  p Foto: mediafax
Jocul lui Vlad Moldoveanu este asemănat de specialişti cu cel al lui Dirk Nowitzki p Foto: mediafax

Naţionala de baschet masculin a României a fost învinsă vineri, la Sofia, de reprezentativa Bulgariei, scor 89-73 (45-33), în primul meci amical din cele două programate în ţara vecină.

Marcatorii echipei noastre au fost Dumitrescu 17 puncte, Nicoară 10, Szijarto 8, Moldoveanu 6, Drăguşin 6, Jucan 6, Mandache 5, Căpuşan 5, Chetreanu 2, Silvăşan 2, Lazăr 2, Haiduc 2, D. Andrei 2, în timp ce pentru bulgari s-a remarcat Kostov, cu 17 puncte.

Baschetbaliştii tricolori vor juca cea de-a doua partidă la Sofia, sâmbătă, de la ora 19.15, apoi vor reveni acasă şi vor continua pregătirea pentru meciurilor oficiale din preliminariile CE din 2011.

Alte verificări ale naţionalei antrenate de americanul John Carl Neumann sunt programate în această lună, la un turneu în Georgia, dar şi în Slovacia şi Luxemburg.

Naţionala masculină a României va începe în luna august o nouă campanie de calificare în primul eşalon european, care ar putea fi ultima de acest fel, având în vedere că FIBA Europe a anunţat că pentru CE din 2013 se va schimba sistemul de calificare, fără două divizii valorice, după ce numărul echipelor participante a fost mărit de la 16 la 24.

În preliminariile Campionatului European din 2011 (Divizia B), naţionala tricoloră va evolua în grupa B, alături de echipele Suediei, Albaniei, Azerbaidjan şi Belarus.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite