Baschet/Naţionala feminină a pierdut primul amical cu Slovacia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţioanala de baschet feminin a României a fost învinsă joi, la Nitra, de reprezentativa similară a Slovaciei, scor 65-73 (10-17, 16-17, 18-24, 21-15), în primul meci amical din cele două programate între cele două selecţionate.

Principalele marcatoare ale echipei României au fost Meszaroş 13 puncte, Pârău 11, Stoenescu 10, Pop 8.
În altă ordine de idei, înaintea partidei de la Nitra, jucătoarele şi-au ales căpitanul prin vot, în campania de recalificare la CE din 2011, Cristina Ciocan adunând 6 voturi.

„Fiecare jucătoare şi-a exprimat opinia pe hartie. A fost un vot strâns, 6 au nominalizat-o pe Cristina Ciocan, iar 5 pe Anca Stoenescu. În următoarele meciuri, Ciocan va fi căpitanul naţionalei, iar Anca va fi al doilea căpitan. În lot sunt multe jucătoare tinere, cu mult talent şi dorinţă de afirmare, iar cele cu experienţă aduc un plus de maturitate, necesar în astfel de competiţii. Cred că în turneul de calificare din Italia putem face o figură frumoasă. Cred că punctul forte al naţionalei României este rapiditatea. Trebuie să ne pregătim bine, să ne apărăm agresiv şi să alergăm foarte mult pentru a câştiga”, a declarat antrenorul naţionalei, Stacey Nolan, citat de site-ul FR Baschet.

România va juca al doilea meci cu Slovacia, care este calificată la CE din 2011, vineri, de la ora 13.00, după care va reveni în ţară şi va continua pregătirea la Bucureşti, în 27 şi 28 mai având alte două partide-test, în deplasare, cu Bulgaria.

La turneul din Italia, tricolorele vor juca, în ordine, cu Serbia (3 iunie), Germania (4 iunie), Belgia (5 iunie) şi Italia (8 iunie). Câştigătoarea va disputa finala cu echipa de pe locul I din cealaltă grupă de calificare, iar învingătoarea se va califica la turneul final al CE din 2011 (Polonia, 18 iunie-3 iulie).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite