Baschet/Junioarele, învinse de Suedia la CE de la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de baschet feminin junioare a României a fost învinsă, vineri, la Campionatul European de la Oradea, de reprezentativa Suediei, scor 79-41 (39-18).

Debutul excelent de joi, prin victoria în faţa Rusiei (52-50), nu le-a purtat noroc junioarelor antrenate de George Mandache şi în cea de-a doua partidă. Tricolorele mici au fost învinse fără drept de apel de Suedia şi acumulează 3 puncte în grupa A, înaintea disputei de sâmbătă, cu Turcia. Tot vineri, Turcia a învins Rusia, cu 56-51 şi este liderul grupei, cu 4 puncte. Rezultatul avantajează România, care se califică în grupele principale, indiferent de rezultatul din ultimul meci, cu Turcia.

Principalele marcatoare tricolore au fost Pal 7 puncte şi Crăciun 6, în timp ce din tabăra nordică s-au remarcat Zahui 23 puncte şi Fontaine 15.

Din fiecare din cele patru grupe, primele trei clasate se vor califica mai departe, în grupele principale, din care echipele de pe primele patru locuri vor intra în faza sferturilor de finală. Câştigătoarele vor juca în semifinale, iar învinsele pentru locurile 5-8.

Ultimele două clasate la CE de la Oradea vor retrograda Divizia B.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite