Cristina Bigică, nominalizată la titlul de cea mai bună tânără jucătoare a Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baschetbalista Cristina Bigică este nominalizată la titlul de "cea mai bună jucătoare a Europei" în anul 2010, într-un sondaj lansat de forul de profil continental.

FIBA Europe a anunţat lista baschetbaliştilor nominalizaţi la cel mai important trofeu anual de pe continent, "Cel mai bun jucător", la categoriile masculin şi feminin, seniori şi tineret.

PUTEȚI VOTA AICI PENTRU CRISTINA BIGICA!

România este reprezentată la o singură categorie - feminin, tineret, prin jucătoarea Cristina Bigică (18 ani), ce evoluează la clubul Olimpia Bucureşti şi este componentă a naţionalei U20, cu care a reuşit promovarea în prima divizie valorică, în acest an. Tot în această vară, Cristina Bigică a jucat şi pentru naţionala U18, cu care a câştigat medalia de aur, fiind declarată cea mai bună marcatoare a turneului final de Divizia B (17,6 puncte pe meci).

Desemnarea câştigătorilor fiecărei categorii se va face în luna februarie 2011, în urma voturilor fanilor şi a specialiştilor din cadrul FIBA Europe, care vor fi exprimate până în 31 ianuarie.

Premiul "FIBA Europe Player Of The Year" a fost înfiinţat în 2005, acesta revenind în acel an germanului Dirk Nowitzki şi rusoaicei Maria Stepanova.

În ultimii cinci ani, Maria Stepanova şi Ricky Rubio au câştigat fiecare de trei ori acest premiu, în timp ce spaniolul Pau Gasol este deţinătorul său la ultimele două ediţii.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite