Baschet: Kobe Bryant, salariu de 55.000 de euro pe zi în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul italian de baschet Virtus Bologna a ajuns la un acord verbal cu superstarul baschetului american Kobe Bryant, acesta urmând să semneze un contract pe 40 de zile în valoare de 2.200.000 de euro.

„Am ajuns la o înţelegere. Sunt încă câteva lucruri de pus la punct, dar în acest moment sunt foarte optimist. Aş putea spune că în proporţie de 95 la sută Kobe va juca în Italia", a declarat Claudio Sabatini, preşedintele celor de la Virtus Bologna.

Potrivit unor surse ale Associated Press, citate de presa internaţională, Bryant ar urma să primească 2.200.000 de euro pentru un contract de 40 de zile, urmând ca, în cazul în care sezonul din NBA nu se va relua, înţelegerea să fie prelungită.

Liga Profesionistă nord-americană de baschet, NBA, se află în „lockout", meciurile fiind amânate până la clarificarea divergenţelor dintre asociaţia jucătorilor şi cea a patronilor în ceea ce priveşte contractul colectiv de muncă.

Bryant s-a aflat în Italia în această săptămână, unde a participat la o serie de evenimente organizate de producătorul de echipament sportiv Nike, şi s-a întors vineri în SUA.

„Kobe ar trebui să sosească la Bologna miercuri sau joi, având viza de muncă, pentru a putea face vizita medicală. Apoi vom putea depune contractul la Ligă. Vreau să precizez că deocamdată nu există nicio semnătură. Trebuie să scriem contractul care urmează să fie agreat de ambele părţi", a mai spus Sabatini.

„Ar fi o şansă uriaşă pentru oraş şi pentru baschetul italian", a completat preşedintele de la Virtus, una dintre echipele de tradiţie ale Italiei.

Kobe Bryant a copilărit în Italia între şase şi 13 ani, pe vremea când tatăl său e evoluat în campionatul din cizmă. În prezent tatăl lui Bryant este antrenor în WNBA, liga feminină din SUA, la Los Angeles Sparks.

„Italia este casa mea. Este acolo unde am început să joc baschet şi să visez la NBA. Aici am învăţat să arunc, să pasez, să mă mişc pe teren. Am avut un avantaj enorm când m-am întors în State, acolo unde toţi copiii de vârsta mea se gândeau numai la coşuri de sus", a declarat Bryant pentru Gazetta Dello Sport.

Kobe vorbeşte încă bine italiană şi a declarat că ar fi un alt vis împlinit dacă ar evolua în Italia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite