BASCHET: Bacalaureat cu vicecapioana mondială, Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BASCHET: Bacalaureat cu vicecapioana mondială, Grecia
BASCHET: Bacalaureat cu vicecapioana mondială, Grecia

Noua echipă naţională de seniori a României va susţine astăzi primul dintre cele două examene cu Grecia, vicecampioana mondială în exerciţiu. Partida va avea loc de la ora 19.00 în Palatul Păcii şi Prieteniei, arena de 15.000 de locuri care a găzduit turneul olimpic din 2004. 

Mai citeşte: Tricolorii au mai administrat o corecţie Luxemburgului
Naţionala cosmopolită
Atenţie la lupii tineri!

Tricolorii nu-l mai au alături pe Dan Grunfeld, americanul naturalizat în acest an de către FR Baschet. Grunfeld s-a accidentat în chiar primul amical cu Luxemburg de la Ploieşti, suferind o entorsă la genunchi. El a plecat duminică în Statele Unite şi cel mai probabil nu va mai participa la campania din această toamnă a echipei naţionale.

Grecia, vicecampioana mondială din 2006, trece la rândul său printr-o perioadă de restructurare. Cu un nou antrenor, lituanianul Jonas Kazlaukas, şi cu o serie de jucători tineri, elenii se pregătesc pentru turneul final al Campionatului European care va avea loc în Polonia, în luna septembrie.

Tinerii jucători români vor da piept cu câţiva jucători de top din Europa. MVP-ul turneului final al Euroligii şi al campionatului Greciei, Vasileios Spanoulis sau coechipierul său de la Panathinaikos, Antonis Fotsis sunt doar două exemple. Alături de ei uriaşul grec de origine cameruneză Sofoklis Schortsanitis, 2,08 m, 170kg! (foto)

image

Primul meci dintre Grecia şi România va avea loc fără spectatori, în această seară de la ora 19.00. A doua întâlnire are loc mâine, de la aceeaşi oră, şi va fi meciul de prezentare al naţionalei ţării gazdă. Federaţia Elenă a pus în vânzare pentru această partidă “doar” 5000 de bilete, luând în considerare perioada de vacanţă.

Urmăriţi amănunte de la ambele meciuri pe www.adevarul.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite