BASCHET: BC Mureş a eliminat Dinamo din Cupa României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BASCHET: BC Mureş a eliminat Dinamo din Cupa României
BASCHET: BC Mureş a eliminat Dinamo din Cupa României

Baschet Club Mureş s-a calificat în turul doi al Cupei României la baschet masculin în ciuda înfrângerii din manşa retur cu Dinamo Bucureşti, scor 67-55, disputată astăzi în Capitală. Mureşenii câştigaseră prima partidă, pe teren propriu, cu scorul de 71-48.

Dinamo a reuşit un forcing de 11 puncte consecutive în a doua parte a sfertului decisiv care s-a dovedit hotărâtor pentru soarta meciului. De la scorul de 52-51 pentru gazde, Fometescu a marcat un coş de la mare distanţă, apoi tânărul Aurel Urucatu, 21 de ani, a marcat 6 puncte consecutive, Viorel Mocanu punând capăt seriei cu o aruncare reuşită de la semidistanţă.

Mureşenii au condus în debutul partidei, dar apoi în sfertul al doilea au cedat iniţiativa sub tirul perfect al lui Adrian Filovici care într-un interval de doar cinci minute a marcat toate cele 9 puncte ale sale din această partidă. Filovici şi-a completat evoluţia cu 6 recuperări şi 5 pase decisive. Cel mai bun marcator al gazdelor a fost sârbul Aleksandar Belanovici cu 14 puncte, Viorel Mocanu şi macedoneanul Tomocho Sokolon contribuind cu câte 10 puncte fiecare la succesul dinamovist.

Mureşenii nu au forţat, la adăpostul avantajului de 23 de puncte din meciul tur. Extrema lituaniană Vaidotas Peciukas a fost în prima plan cu 21 de puncte şi 6 recuperări.

În această după amiază au loc celelalte partide din primul tur:
 
Municipal Bucureşti – CS Oradea, ora 17.00, Sala Constructorul (în tur 64-84)
CSU Cuadripol Braşov – CSU Asesoft Ploieşti, ora 17.30, Sala DP Colibaşi (în tur 58-114)
Gaz Metan Mediaş – Gladiator Cluj, ora 18.00, Sala Sporturilor Mediaş (în tur 52-92)
CS Otopeni – CSU Atlassib Sibiu, ora 18.00, Sala Sporturilor Otopeni (în tur 58-68) – în direct la TVR 3
Energia Rovinari – „U” Mobitelco Cluj, ora 19.00, Sala Sporturilor Tg. Jiu (în tur 62-73)

Partida SCM Craiova – BC Elba Timişoara are loc mâine, ora 18.00, în direct la TVR 3 (în tur 69-96)

Aseară BC Argeş Piteşti a pierdut în faţa echipei Steaua Turabo Bucureşti, scor 75-73, însă s-a calificat în turul al doilea în urma victoriei din prima partidă cu scorul de 80-64.


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite