BASCHET: Thriller la Chicago! Bulls a bătut Celtics după prelungiri (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seria dintre campioana en titre a NBA, Boston Celtics, şi echipa Chicago Bulls a uimit pe toată lumea. Venită de pe locul şapte din sezonul regulat, formaţia din Chicago a învins joi-noapte, cu scorul de 128-127 pe Boston, după trei perioade suplimentare, şi a trimis seria în partida decisivă, care se va disputa pe terenul celor de la Celtics.

La general este egalitate la trei şi oricine poate ajunge în semifinalele Conferinţei de Est. Din cele şase partide disputate până acum de cele două echipe, patru au avut nevoie de prelungiri pentru a se decide câştigătoarea.

Citeşte aici cum a câştigat Boston, în ultima secundă, meciul cinci!

Victoria era singura şansă pentru Tauri pentru a mai putea spera la faza finală a NBA. Astfel, jucătorii din Chicago au forţat şi şi-au adjudecat un meci de vis, care a avut nevoie de un triplu-overtime. Finalul a fost de infarct, ambele echipe având şansa, în mai puţin de opt secunde să poată învinge. Fără îndoială, această serie a devenit una dintre cele mai frumoase din istoria Ligii, mai ales că Chicago poate elimina campioana echiar la ea acasă.

„Un film de aventură, un trhiller adevărat”, aşa a fost descris meciul dintre Chicago şi Boston. Derrick Rose a marcat 28 de puncte pentru Bulls, şi a reuşiut un blocaj fenomenal la Rajon Rando, care a decis, practic, jocul. John Salmons a mai adăugat şi el 35 de puncte pentru victoria de joi-noapte, iar fanii „Taurilor” au privit, la final, cum tabela indica 128-127 pentru favoriţi.

Chiar dacă Ray Allen a reuşit 51 de puncte, record al carierei, starul echipei din Boston nu a putut să-şi conducă echipeirii spre victorie, însă „verzii” au şansa întâlnirii pe propriul teren, sâmbătă-noapte. Trei din primele cinci meciuri dintre Bulls şi Celtics au avut nevoie de prelungiri, la jocul patru fiind nevoie chiar de două perioade suplimentare.

Boston a avut şansa să ajungă în semifinale cu opt secunde înainte de final. Rondo a pătruns în spaţiul de două puncte şi a încercat să marcheze prin stop şut. Aruncarea sa a fost stopată de Derrick Rose, care nu a fost de acord ca baschetbalistul de la Celtics să închidă seria. Capacul lui Rose a fost uimitor şi îi ţine pe Bulls în viaţă încă un meci, decisiv.

Iată, mai jos, rezumatul meciului şase:

Embedded video from NBA Video

„Este o nebunie această serie, dar nu ai cum să nu o iubeşti”, a declarat, după meci, Derrick Rose, de la Boston Celtics. Acesta a fost completat de Kendrick Perkins: „Ceea ce se întâmplă este incredibil. Nu am cuvinte să descriu aceste meciuri”.

 Află cine este Derrick Rose, omul care a împiedicat pe Boston Celtics să câştige seria cu Chicago Bulls.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite