BASCHET: Shaq devine al şaselea marcator din istoria NBA (video)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Shaquille O’Neal a devenit al şaselea marcator din istoria NBA, dar echipa sa Phoenix Suns se îndepărtează de playoff; LeBron James reuşeşte al cincilea său triple double în acest sezon şi Cleveland revin de la minus 19 puncte în sfertul patru pentru a câştiga cu Clippers. Rezumatul complet al partidelor din NBA din 10 martie:

Indiana Pacers – Utah Jazz 100-112
Jazzmenii din Utah au acumulat cea de-a 12 victorie consecutivă, apropiindu-se de cea mai bună serie din istoria clubului, 15 succese la rând în sezonul 1996-1997. Turcul Mehmet Okur a contribuit cu 24 de puncte şi 6 recuperări, ajutat de Paul Millsap cu 22 de puncte şi 9 recuperări dar Jazz s-au desprins decisiv abia în ultimul sfert. Cu şapte minute înainte de final scorul era egal, 90-90 însă de atunci Utah a reuşit un forcing de 16-4 care nu a mai putut fi contracarat de Indiana. Fără starul Danny Granger, accidentat, Indiana s-a bazat pe Troy Murphy, autor a 23 de puncte, 13 recuperări, 4 pase decisive şi 3 intercepţii. 

Milwaukee Bucks – New York Knicks 112-120
Una dintre rarele partide în care cei de la Knicks au reuşit o evoluţie bună în deplasare. Proaspăta achiziţie a newyorkezilor, Larry Hughes, a fost de neoprit, marcând 39 de puncte dintre care 10 în ultimele 5 minute, iar David Lee a reuşit 19 puncte şi 18 recuperări. Meciul a fost strâns pe final însă cu ajutorul coşurilor reuşite de Hughes şi de Nate Robinson, Knicks au obţinut victoria în ciuda celor 32 de puncte marcate de Charlie Villanueva şi a evoluţiei lui Ramon Sessions, 22 de puncte, 9 pase decisive şi 6 recuperări.

San Antonio Spurs – Charlotte Bobcats 100-86
Experienţa foştilor campioni NBA, San Antonio Spurs a avut câştig de cauza în faţa tinerilor jucători de la Bobcats, echipa unde legendarul Michael Jordan este manager şi acţionar. Fundaşii Roger Mason şi Tony Parker au marcat împreună 42 de puncte iar Tim Duncan a contribuit cu 18 puncte şi 11 recuperări pentru ca Spurs să oprească seria de şase victorii consecutive a echipei din Charlotte. Bobcats au primit prea puţin ajutor de pe bancă şi nu au rezistat în faţa echipei aflate pe locul doi în Vest. Emeka Okafor a reuşit 16 puncte şi 5 recuperări pentru Bobcats care luptă pentru a obţine un loc de playoff. Spurs aşteaptă acum duelul cu Lakers, cele mai bune echipe din Conferinţa de Vest urmând să se întâlnească joi noapte la AT&T Center din San Antonio.

Phoenix Suns – Dallas Mavericks 117-122
Shaquille O’Neal a marcat 21 de puncte şi a devenit al şaselea marcator din istoria NBA, depăşind-ul pe Elvin Hayes.  Însă echipa sa, Phoenix Suns, a pierdut un meci extrem de important chiar cu Dallas Mavericks, principala contracandidat[ la locul opt în Conferinţa de Vest, ultimul care asigură prezenţa în playoff. Dirk Nowitzki a fost de neoprit în a doua jumătate când a marcat 23 dintre cele 34 de puncte ale sale. El a contribuit şi cu 13 recuperări iar echipa sa a rezistat pe final şi datorită a două coşuri consecutive de trei puncte marcat de Jason Kidd care au dus scorul la 112-99 când mai erau 3 minute de joc. Steve Nash a marcat 23 de puncte, venite împreună cu 13 pase decisive însă Phoenix au căzut la cinci victorii în spatele celor de la Dallas în clasamentul Conferinţei de Vest  

Sacramento Kings – Oklahoma City Thunder 98-99
Cea mai nouă echipă din NBA a reuşit cea de-a cincea victorie în ultimele şase meciuri şi pare să fi scăpat de coşmarul începutul de sezon când a reuşit doar 2 victorii din primele 26 de partide. Fără vedeta Kevin Durant, accidentat, Russell Westbrook şi Jeff Green au marcat împreună 44 de puncte pentru Thunder care a primit un sprijin important şi de la elveţianul Thabo Sefolosha cu 17 puncte, 7 recuperări şi 5 intercepţii. Meciul a fost tensionat pe final, Rashad McCants (Kings) reuşind un coş de trei puncte pentru a reduce diferenţa la un singur punct, 98-99, cu 1,2 secunde înainte de final. Thunder au reuşit să piardă mingea pe repunerea următoare şi Kings au fost aproape de a reuşi o răsturnare spectaculoasă în ultima  secundă, printr-o aruncare de la centrul terenului. Spencer Hawes a fost principalul realizator pentru Kings cu 20 puncte şi 10 recuperări.

Los Angeles Clippers – Cleveland Cavaliers 83-87
Cu un avantaj de 19 puncte în sfertul al patrulea, Clippers s-au considerat prea devreme câştigători iar LeBron James a simţit oportunitatea. Superstarul cavalerilor din Cleveland a marcat 10 puncte în sfertul patru şi a încheiat meciul cu cel de-a cincilea triple-double din acest sezon, 32 de puncte, 13 recuperări şi 11 pase decisive. Mo Williams a marcat coşul decisiv din spatele semicercului cu 6,6 secunde înainte de final, „locotenentul” lui James reuşind 14 puncte în acest meci. Clippers au dominat partida şi au profitat de faptul că adversarii lor au ratat nu mai puţin de 17 aruncări de trei puncte. Ironic, singurele trei aruncări din spatele semicercului reuşite de Cleveland au venit pe finalul partidei, dovedindu-se decisive. Extrema de forţă Zach Randolph a fost principalul realizator pentru Clippers cu 20 de puncte, 12 recuperări, 6 pase decisive.

Cele mai spectaculoase faze din partidele jucate azi-noapte în NBA:


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite