BASCHET: Semifinalele Diviziei A au fost stabilite după meciuri dramatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CSU Atlassib Sibiu şi BC Elba Timişoara s-au calificat în semifinalele playoff-ului Diviziei A la baschet masculin după meciuri pline de dramatism. Sibienii au învins "U" Cluj în derby-ul Ardealului cu 89-87, printr-un coş în ultima secundă al lui Brandon Johnson. La Timişoara, Elba a avut nevoie de prelungiri împotriva echipei de pe locul 7, Energia Rovinari, şi a reuşit victoria tot în ultima secundă prin Bojan Grubisici, sc

CSU Atlassib Sibiu - "U" Mobitelco Cluj 89-87 (2-1 la general)

În meciul trei, disputat aseară în Palatul Transilvania din Sibiu, gazdele au gestionat mai bine unele momente ale întâlnirii şi s-au impus la două puncte diferenţă, scor 89-87. Atmosfera creată de cele două galerii a fost senzaţională.  

„Cel mai important este să le mulţumesc fanilor, suporteri minunaţi, care ţin flacăra vie în Cluj pentru baschet. Noi nu am reuşit să fim la înălţimea suporterilor şi nu putem decât să le mulţumim. Jucătorilor le-am spus că le mulţumesc pentru prestaţia din cele trei meciuri cu Sibiul, cred că sunt mai buni decât sibienii, dar asta nu contează, ci doar rezultatele din teren”, a declarat managerul general al clujenilor, Mircea Cristescu. Acesta a admis că în sezonul viitor, există posibilitatea ca echipa să nu mai vizeze performanţa, ci să adopte o politică bazată pe creşterea tinerilor:

„Şi-au dat seama şi ei ce înseamnă să greşeşti în viaţă, ce au însemnat acele meciuri pierdute copilăreşte şi cum viaţa nu te iartă. Pentru noi este sezon încheiat. Marţi când revin de la Adunarea Generală a federaţiei, ne vom aşeza la o discuţie, o analiză, pe care o voi face şi cu preşedintele Valentin Nica în privinţa a ce a fost şi a viitorului. Sunt multe variante, e posibil chiar să nu vizăm o performanţă înaltă, ci doar să creştem tinere talente. În acest sezon, eşecurile noastre au fost performanţele altora”, a mai spus Cristescu.

BC Elba Timişoara - Energia Rovinari 102-100 (2-1 la general)

Baschetbaliştii de la Municipal Elba au învins dramatic Energia Rovinari în meciul decisiv şi s-au calificat în semifinalele play-off-ului Diviziei A. După ce gazdele au condus şi cu 15 puncte diferenţă, oltenii au reuşit să ducă partida în prelungiri.
Meciul a început bine pentru jucătorii lui Dragan Petricevici, iar după primul sfert conduceau pe tabelă cu 27-20. Pe banca echipei din Rovinari a luat loc şi politicianul Victor Ponta, preşedintele de onoare al echipei, lucru care a iritat publicul timişorean. La pauza mare, scorul arăta 48-46 pentru Elba, însă Dzambici şi compania au reuşit un sfert trei de senzaţie. După 30 de minute, Elba conducea cu un avantaj de 15 puncte, 76-61.

Fanii gazdelor se aşteptau ca sfertul patru să fie la discreţia echipei lor favorite, dar lucrurile nu au stat aşa şi pe parchetul din „Olimpia”. Oaspeţii au intrat pe teren extrem de hotărâţi să revină în joc şi au reuşit un forcing de senzaţie în care au marcat numai puţin de 15 puncte, în timp ce Elba a marcat doar trei. Energia Rovinari a reuşit egalarea (92-92) şi a dus meciul în prelungiri. Au urmat cinci minute de prelungire. Primii care au marcat au fost tot oaspeţii, care au preluat conduceau pentru prima dată pe tabelă! „Leii din Banat”, încurajaţi frenetic de inimoasa galerie, nu au resimţit şocul şi au revenit la concuderea partidei. Cele două echipe au mers cap la cap, iar cu trei secunde înainte de expirarea timpului scorul era din nou egal, 100-100. Tabloul complet al playoff-ului Diviziei A la baschet masculin:

Ultimul atac a aparţinut jucătorilor timişoreni. Cu câteva clipe înainte de final mingea a ajuns sub panou la Grubisici, care a trimis cu un cârlig mingea în coş şi a aruncat sala în aer. Bucurie de nedescris pentru jucători, care s-au prăbuşit pe parchet. Baschetbaliştii au sărbătorit calificarea în semifinale alături de suporteri.


Antrenorul Dragan Petricevici şi-a stăpânit cu greu lacrimile după victoria cu Energia Rovinari. „A fost cea mai dificilă partidă de când mă aflu la Timişoara. Îmi pare rău că nu am avut luciditatea să ne menţinem avantajul luat. Dar de asta e baschetul frumos. Publicul a fost senzaţional”, a declarat Dragan Petricevici. „Poate nu a fost cel mai frumos meci, dar cu siguranţă cel mai dramatic”, a adăugat Nenad Markovici.

  Asesoft Ploieşti (1)    CSU Atlassib Sibiu (4) 2-0 (104-69, 88-74) Asesoft Ploieşti 0 0 CSU Atlassib Sibiu 2-1 (96-91, 89-99,    89-87)   BC Argeş Piteşti (8)     "U" Mobitelco Cluj(5) ?????? ??????   BC Timişoara (2)     CSU Braşov (3) 2-1 (96-81, 79-86,  102-100)  BC Timişoara 0 0 CS Otopeni 0-2 (91-93, 77-85)   Energia Rovinari (7) CS Otopeni (6)

Programul Play-Off-ului:
- Semifinale - 3 jocuri din 5:
Miercuri 29.04: BC Timişoara - CS Otopeni (ora 18.00, Sala Sporturilor Constantin Jude); CSU Ploieşti - CSU Sibiu (ora 19.00, Sala Sporturilor Olimpia, în direct la Telesport)
Duminică 03.05: BC Timişoara - CS Otopeni; CSU Ploieşti - CSU Sibiu
Joi 07.05: CS Otopeni - BC Timişoara; CSU Sibiu - CSU Ploieşti
Duminică 10.05: CS Otopeni - BC Timişoara; CSU Sibiu - CSU Ploieşti (daca sunt necesare)
Miercuri 13.05: BC Timişoara - CS Otopeni; CSU Ploieşti - CSU Sibiu (daca sunt necesare)

- Finala - 3 jocuri din 5: Duminică 17.05, Miercuri 20.05, Sâmbătă 23.05, Marţi 26.05, Sâmbătă 30.05.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite