BASCHET: Nebunie pe parchetul Euroligii. Duel de vis între greci! (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele Panathinaikos Atena şi Olympiakos Pireu şi-au disputat vineri aseară, la Berlin, semifinala Euroligii la baschet masculin. După un meci spectaculos, cu dese răsturnări de scor, şi cu faze demne de NBA, s-au impus jucătorii de la Panathinaikos, scor 84-82.

"Verzii" au obţinut dreptul de a evolua în finala întrecerii contra unei alte grupări care domină sportul cu mingea la coş în Europa: ŢSKA Moscova. Prin această victorie, Panathinaikos va reedita ultimul act din 2007, atunci când team-ul din Atena a cucerit trofeul, trecând de ruşi cu scorul de 93-91.

În faţa unui public cum rar am mai văzut, Olympiakos a avut şansa de a egala la 84-84 şi de a trimite meciul în prelungiri. Ioannis Bourousis a pierdut câteva secunde importante pe final, iar mingea l-a găsit pe Josh Childress când, deja, era prea târziu. Panathinaikos a fost ţinută în joc de evoluţia constantă a lui Nikola Pekovici, autor a 20 de puncte, în timp ce Mike Batiste a mai adăugat 19. Vassilis Spanoulis şi Sarunas Jasikevicius şi-au împărţit în mod egal alte 36 de puncte pentru formaţia din Atena, însă aruncările ultimilor doi s-au dovedit a fi letale pentru Olympiakos, care nu a putut să conducă decisiv pe finalul întâlnirii.

După meci, Mike Batiste a declarat că Panathiaikos nu a jucat aşa cum ar fi trebuit, însă a profitat şi de greşelile adversarului. „Mai avem nevoie de câteva lucuri minore pentru a ne îmbunătăţi evoluţia şi vom încerca să rezolvăm acest lucru până la ora începerii marii finale cu ŢSKA Moscova. Am avut foarte multe confruntări cu Olympiakos, în ultimii ani, însă aceasta a fost cea mai importantă şi mai spectaculoasă. Fanii au creat o atmosferă pe care nu o pot descrie în cuvinte şi nu ne mai rămâne decât să le demostrăm că suntem numărul unu în Europa”, a încheiat baschetbalistul formaţiei din Atena.

Josh Childress, omul care a avut şansa de a o aduce pe Olympiakos în prelungiri, a spus că această partidă a fost adevărata finala a competiţiei. „Am ajuns acolo unde ne-am propus la începutul acestui sezon, anume în Final Four-ul Euroligii. Am jucat din greu şi am avut şansele noastre de a ne desprinde. La ultima aruncare am încercat să evit blocajul, însă mi-am aşezat mingea prea sus, pe degete. Nu renunţ acum, vreau să termin sezonul în forţă şi, alături de colegii mei, să învingem echipa din Barcelona”, a încheiat Childress.

ŢSKA Moscova – Panathinaikos Atena, o finală de vis
Duminică seară, Panathinaikos şi ŢSKA Moscova îşi vor disputa finala Euroligii, la Berlin. Partida va fi televizată, în direct, de Sport Klub, de la ora 21.00. Gruparea din Atena are ca obiectiv declarat cea de-a cincea coroană europeană, în timp ce formaţia din Rusia este decisă să răzbune înfrângerea de acum doi ani şi să-ţi adjudece cel de-al şaptelea titlu în Europa.
Sarunas Jasikevicius îşi doreşte să devină primul jucător care a cucerit Euroliga cu trei echipe diferite. În finala de consolare, Olympiakos Pireu şi FC Regal Barcelona se vor lupta pentru medaliile de bronz.

Iată, mai jos, ultimul atac al meciului dintre Panathinaikos şi Olympiakos şi bucuria suporterilor "Verzilor" după succesul favoriţilor:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite