BASCHET: Houston, victorie surprinzătoare la Staples Center cu Lakers

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Houston Rockets a dat lovitura în primul meci al semifinalelor Conferinţei de Vest din NBA, liga profesionistă de baschet nord-americană, învingând cu 100-92, pe Los Angeles Lakers în propria lor arenă, Staples Center. Rockets conduce cu 1-0 în seria care se dispută după sistemul "cel mai bun din şapte meciuri".

Citeşte şi: Superman Howard a zburat deasupra campionilor de la Celtics

Calificaţi pentru prima oară în semifinale, din 1997 încoace, Rockets au trecut atât peste faptul că jucau în deplasare, cât şi peste o uşoară accidentare la genunchi a centrului Yao Ming pentru a le fura celor de la Lakers avantajul terenului propriu.

Într-un meci extrem de fizic, centrul chinez Yao Ming a marcat 28 de puncte şi a reuşit 10 recuperări dar a fost la un pas să piardă finalul partidei după o ciocnire genunchi în genunchi cu superstarul gazdelor Kobe Bryant. "Marele Zid Chinezesc" şi-a revenit însă după doar câteva minute şi a încheiat partida pe teren. Yao a fost sprijinit de Ron Artest care a contribuit cu 21 de puncte la victoria oaspeţilor. Pe lângă accidentarea lui Ming, Rockets au avut de suferit şi după ce Shane Battier a fost făcut KO de către Sasha Vujacici cu o lovitură involuntară în arcadă, la finalul primului sfert. Battier a avut nevoie de patru copci, dar a putut reveni pe teren în partea a doua a jocului. 

Lakers nu au avut însă răspuns pentru Yao Ming şi s-au dovedit în mai multe rânduri vulnerabili în apărare. Astfel cele 32 de puncte ale lui Kobe Bryant, al doilea în clasamentul pentru titlul de MVP câştigat de LeBron James, s-au dovedit insuficiente. Bryant a marcat 22 din ultimele 42 de puncte ale echipei însă Lakers nu au avut forţa necesară pe final pentru a întoarce rezultatul într-o partidă dominată de Houston atunci când a fost nevoie. "Am jucat prost în apărare în unele momente cheie şi am fost dezastruoşi de la trei puncte", a fost concluzia lui Bryant la finalul meciului. Lakers au marcat doar 2 dintre cele 18 încercări din spatele semicercului, Kobe (1 din 7) şi Jordan Farmar (1 din 1) fiind singurii realizatori de la distanţă.

Meciul doi dintre Lakers şi Rockets se joacă miercuri noapte, tot la Staples Center în Los Angeles.  

Rezumatul meciului 1:

Embedded video from NBA Video    

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite