BASCHET: Festival de aruncări de trei puncte la Timişoara-Otopeni 81-73

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BC Elba Timişoara a câştigat aseară primul meci din cadrul semifinalelor playoff-ului Diviziei A la baschet masculin, scor 81-73, cu CS Otopeni. Seria se dispută după sistemul "cel mai bun din cinci meciuri".

Într-un festival al aruncărilor de trei puncte, BC Timişoara a fost echipa care s-a concentrat mai bine în ultimele două minute ale partidei pentru a obţine victoria. Gazdele au marcat 11 dintre cele 33 de aruncări din spatele semicercului în timp ce adversarii de la Otopeni nu au reuşit decât 5 din 27. Medvedj, Obradovici, Seals şi Popovici, altă dată principalii realizatori de la trei puncte pentru echipa de lângă aeroportul Henri Coandă au ratat toate aruncările de la distanţă, în total 19 încercări.

Timişoara a condus pe tot parcursul partidei însă a tremurat serios spre finalul meciului. După ce conduceau cu 10 puncte atunci când mai erau 5 minute de joc, 71-61, timişorenii au avut o cădere permiţându-le oaspeţilor un forcing de 9 puncte consecutive. Într-un interval de nici 3 minute, LeVar Seals a reuşit două slamdunk-uri care le-au dat aripi celor de la Otopeni, Capuşan a marcat de trei puncte iar Seals a mai contribuit cu un stop şut pentru a-l forţa pe tehnicianul gazdelor, Dragan Petricevici, să ceară time-out la scorul 71-70 cu două minute rămase de joc.

Timpul de odihnă i-a trezit pe timişoreni care prin Pesici şi Markovici şi-au asigurat un final mai liniştit de meci, profitând şi de ratările oaspeţilor de la trei puncte.

Căpuşan, cu 26 de puncte, 9 recuperări şi Seals cu 22 de puncte dintre care 21 în ultimele două sferturi, au fost principalii marcatori pentru Otopeni. 

Ofensiva gazdelor a fost din nou una echilibrată cu Dzambici 20 de puncte, Pesici 16 puncte şi Velickovici 15 puncte.

Vezi statistica oficială a partidei  

Următorul meci va avea loc duminică la Otopeni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite