BASCHET: Derrick Rose (Chicago Bulls), debutantul anului în NBA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Derrick Rose, fundaşul echipei Chicago Bulls, a fost desemnat azi-noapte cel mai valoros debutant al ligii profesioniste nord-americane de baschet NBA.

Rose a fost al doilea marcator printre jucătorii aflaţi în primul an de NBA, cu o medie de 16,8 puncte pe meci şi primul la pase decisive cu o medie de 6,3 reuşite pe meci. Baschebtalistul de la Chicago i-a depăşit în sondajul anual la care participă peste 120 de jurnalişti americani şi canadieni, pe OJ Mayo de la Memphis Grizzlies, Russel Westbrook de la Oklahoma City Thunder şi Brook Lopez de la New Jersey Nets.

Derrick Rose a avut o evoluţie remarcabilă în luna aprilie atunci când cu medii de 19,2 puncte şi 7,5 pase decisive pe meci şi-a condus echipa către playoff. El este primul jucător de la Bulls care câştigă de unul singur trofeul acordat celui mai bun debutant al anului (Rookie of the Year Award), de la Michael Jordan încoace (Elton Brand a primit premiul la egalitate cu Steve Francis în sezonul 2000-2001).

Rose a marcat 36 de puncte în victoria istorică obţinută de Chicago Bulls în primul meci de playoff chiar pe terenul campionilor NBA Boston Celtics. Taurii nu reuşiseră niciodată să câştige în playoff în arena celor din Boston, iar Rose a egalat recordul legendarului Wilt Chamberlain pentru cele mai multe puncte marcate la debutul în playoff.

Scorul seriei dintre Chicago şi Boston este 1-1, iar meciul trei va avea loc în această noapte în Chicago.

Iată cele mai spectaculoase faze reuşite de către Derrick Rose în sezonul 2008-2009:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite