BASCHET: Carmen Tocală: "Nu îngrădim dreptul la muncă al jucătorilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BASCHET: Carmen Tocală: "Nu îngrădim dreptul la muncă al jucătorilor"
BASCHET: Carmen Tocală: "Nu îngrădim dreptul la muncă al jucătorilor"

Din sezonul viitor numărul jucătorilor străini pe care o echipă va avea dreptul să-i folosească a fost redus la cinci de la şapte câţi erau în ediţia 2008-2009.

"Nici vorbă să fie o îngrădire a dreptului la muncă, este o regulă impusă de fiecare Federaţie şi de strategia de dezvoltare a fiecărei federaţii pentru că există 16 jucători înscrişi pe foaia de joc. la noi este foarte clar. În Polonia se joacă cu doi jucători polonezi, Slovacia la fel, joacă cu 2 jucători slovaci pe teren, Germania are un jucător neamţ pe foaie deci este clar că Federaţia Internaţională Europeană agreează acest sistem pentru dezvoltarea şi susţinerea baschetului la nivel naţional, în funcţie de strategia fiecărei federaţii naţionale", a declarat Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală.

Deocamdată jucătorii români mai au nevoie de pregătire. "Interesul nostru este să-i pregătim pentru ca să-i folosim la joc. Recunoaştem că încă nu suntem în faza în care putem activa cu doi jucători români 40 de minute din 40 pe teren", a afirmat Tocală.

"Pe foaia de înscriere în campionat există 16 jucători, deci pot fi înregistraţi 16 jucători sunt permise pe durata sezonului până pe data de 28 februarie 2 înlocuiri deci în situaţia în care jucătorii nu corespund, echipele îşi pot face şi două înlocuiri. Din cei 16 jucători înscrişi pe foaue este obligatoriu să aibă cinci români pe care-i înscriu pe lista de joc, pe foaia de joc în fiecare etapă de campionat deci condiţia este ca fiecare etapă de campionat cinci jucători români să fie pe foaie, dar pot avea în lot 11 jucători străini pe care-i rulează fiecare meci, asta înseamnă că ei activează o dată la două etape dacă vor, deci ei pot activa, dar etapă de etapă şi în mod constant activează jucătorii români", a explicat Carmen Tocală.

Preşedintele FRB este convinsă că acestă decizie nu va afecta bachetul românesc: "Sunt în fapt mai mulţi jucători străini, echipele vor avea posibilitatea să evolueze în Cupele Europene cu toţi cei 11 jucători străini înscrişi pe foaie, pe lista iniţială".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite