BASCHET: CSU Sibiu a lansat bomba: victorie la Ploieşti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri seară, la Ploieşti, în sala „Olimpia”, CSU Asesoft Ploieşti a pierdut primul meci din seria semifinală cu CSU Sibiu. Partida s-a încheiat cu scorul de 78-76 pentru ardeleni, care au acum avantajul unui meci în plus pe propriul teren.

Semifinalele Campionatului Naţional de baschet masculin se dispută după sistemul "cel mai bun din cinci meciuri". În celălalt joc din penultimul act, Elba Timişoara a dispus, acasă, de CS Otopeni cu scorul de 81-73.

Octavian Popa Calotă a declarat după meciul dintre Asesoft şi CSU Sibiu, scor 76-78, că ardelenii au pregătit perfect primul meci cu actuala campioană a României şi că echipa sa are posibilitatea de a se distanţa în cazul în care se impune şi în jocul al doilea.

"Noi ne aşteptam la această victorie. Am venit fără presiune la acest joc, ei fiind oarecum obligaţi să înceapă cu un succes această serie. Acum meciurile se mută la Sibiu şi acolo avem mare nevoie de un rezultat pozitiv pentru a ne detaşa în această semifinală", a spus Calotă la Telesport.

Min. 40, 78-76 pentru CSU Sibiu. Calotă a ratat două libere. Zece secunde de joc şi Krauser marchează. Brown este faultat şi are două libere cu cinci secunde înainte de final. Time-out pentru Asesoft. Cepulis marchează o triplă şi Brown este faultat din nou! Brown marchează o singură aruncare, însă oaspeţii câştigă meciul!

Min. 39, 75-71 pentru CSU Sibiu. Griffith marchează o liberă. Scott este faultat în ultima secundă a atacului echipei CSU Sibiu de un jucător al gazdelor. Două libere Sibiu, ambele transformate. Time-out Asesoft cu 27 de secunde înainte de final. Harrison pune un capac, iar mingea este atinsă de Griffith! Posesie pentru CSU Sibiu şi time-out pentru oaspeţi!

Min. 38, 73-70 pentru CSU Sibiu. Burlacu ratează o triplă. A mai rămas un minut de joc. Griffith a fost faultat de Kabengele.

Min. 37, 73-70 pentru CSU Sibiu. Burlacu aduce două puncte pentru Asesoft. Krauser l-a faultat pentru a treia oară pe Popa Calotă. Cepulis ratează un coş de trei puncte, iar oaspeţii au atacul. Kabengele ratează o triplă însă tot el recuperează.

Min. 36, 69-68 pentru Sibiu. Cepulis egalează printr-o triplă, Burlacu transformă una din cele două aruncări libere, după care Popa Calotă marchează iar. Au urmat două pierderi de posesii ale ameblor echipe si tabela a rămas neschimbată.

Min. 35, 67-64 pentru CSU Sibiu. Combinaţie de senzaţie Brown-Scott şi oaspeţii au trei puncte avantaj. Popa Calotă este faultat, din nou, de Krauser.

MIn. 34, 65-64 pentru CSU Sibiu Hargrove readuce pe Asesoft în avantaj, însă Brown anulează punctul gazdelor printr-o triplă de senzaţie! Timp de odihnă solicitat de Vladimir Arnautovici.

Min. 33, 62-62. Scott a comis trei greşeli personale. Cepulis a aruncat de trei puncte şi a ratat, însă Burlacu a recuperat ofensiv ofensiv şi a marcat. Kabengele a replicat şi a readus egalitatea pe tabelă.

MIn. 32, 60-58 pentru CSU Ploieşti. Burlacu a comis greşeală personală, Harrison a ratat o aruncare de trei puncte, după care Hargrove a punctat din stop şut. Scott a fost faultat de Căruţaşu şi a transformat o singură aruncare liberă din două.

Min. 31, 58-57 pentru CSU Ploieşti. Ultimul sfert al întâlnirii începe printr-un atac ratat de CSU Sibiu. Hargrove punctează şi Asesoft trece la conducere, scor 58-57. Scott ratează o aruncare din stop şut, apoi Harrison comite greşeală personală.

Finalul celui de-al treileas sfert la Ploieşti. Oaspeţii rămân în avantaj şi după 30 de minute. Scott a transformat ambele aruncări libere şi tabela arată acum 57-56 pentru CSU Atlassib Sibiu.

Min. 29, 56-55 pentru CSU Ploieşti. Gazdele au procentaj de 100 % la arucările libere, în timp ce adversarii acestora nu au fructificat decât jumătate.

Min. 28, 55-53 pentru CSU Ploieşti. Griffith şi Hargrove, de la Ploieşti, şi Kabengele, de la Sibiu, ratează incredibil de sub panou. Meciul a scăzut în intensitate. Hargrove aduce Ploieştiul în avantaj.

Min. 27, 53-53. Cepulis marchează un coş de trei puncte, oaspeţii egalează la 53.

Min. 25, 51-50 pentru CSU Sibiu. Brown forţează de la trei puncte însă ratează. Acelaşi lucru îl face şi Cepulis. Matthews marchează un coş cu fault.

Min. 24, 50-49 pentru CSU Ploieşti. Gazdele revin prin Cepulis, iar Scott transformă două aruncări libere.

Min. 23, 47-45 pentru CSU Sibiu. Scott este singur în spaţiul de trei secunde şi înscrie prin slam-dunk.

Min. 22, 45-45. Brown revine în meci cu o nouă triplă, iar scorul este egal. Joc confuz al celor două echipe, care pierd multe posesii. Matthews a comis cea de-a patra greşeală personală.

Min. 21, 43-42 pentru CSU Ploieşti. Matthews a finalizat prin slam-dunk: 42-39 pentru oaspeţi, care mai înscriu, din nou, prin acelaşi jucător. Griffith se descurcă perfect în "căciulă" şi marchează primele sale două puncte, după care Cepulis mai pune alte două puncte pentru amfitrioni.

S-a reluat meciul. CSU Ploieşti are primul atac din sfertul al treilea.

Pauză la Ploieşti. După primele 20 de minute, CSU Atlassib Sibiu conduce pe CSU Asesoft cu scorul de 40-37, după coşul lui Brown, marcat în ultimele secunde ale sfertului al doilea.

Min. 19, 37-35 pentru Sibiu. Burlacu răspunde prin slam-dunk, iar oaspeţii pierd posesia. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu atacul gazdelor. Brown finalizează de la 6,25 metri.

Min. 18, 34-31 pentru Sibiu. Foarte multe ratări de ambele părţi. Griffith nu poate marca, iar Brown aruncă şi marchează, din nou, din spatele semicercului! Oaspeţii revin la conducere, iar Arnautovici cere timp de odihnă.

Min. 17, 31-31 Jones marchează prin slam-dunk, Kabengele egalează apoi la 31. Asesoft pierde posesia, iar oaspeţii greşesc inexplicabil şi ei.

MIn. 16, 28-28. Calotă sângerează şi este schimbat cu Brown. Jucătorul de la Sibiu a fost faultat grosolan de Krauser, în urmă cu două minute, însă sângerarea baschetbalistului de la Sibiu a survenit în urma unui contact cu un coechipier. Curtis este blocat de Harrison, iar oaspeţii ratează atacul rapid. Time-out pentru gazde.

Min. 15, 28-28. O nouă greşeală antisportivă acordată gazdelor. Krauser l-a faultat intenţionat pe Calotă, iar oaspeţii au beneficiat de două aruncări libere, ambele marcate. Pe atacul următor, Scott finalizează pe urmărire, în atac.

MIn. 14, 26-24 pentru CSU Ploieşti Virgil Căruţaşu a fost blocat de Harrison la scorul de 24-24. Johnson ratează două aruncări libere, iar Curtis taxează Sibiul.

Min. 13, 24-22 pentru Sibiu. Kabengele finalizează pe doi paşi şi readuce pe Atlassib în avantaj.

Final la Timişoara. Elba câştigă primul joc din seria semifinală cu CS Otopeni cu scorul de 81-73.

Min. 11, 22-20 pentru Ploieşti. Johnson marchează un coş cu fault şi egalează la 20. Hargrove a pasat greşit, iar Sibiul a avut o posesie pe care a ratat-o. Căruşaţu a recuperat şi a pasat decisiv către Jones, după care acelaşi Căruţaşu a blocat un adversar.

Primul sfert s-a încheiat. Asesoft a revenit din urmă şi, în mai puţin de 22 de secunde, a marcat patru puncte. După zece minute este 20-17 pentru CSU Ploieşti. La Timişoara, Elba mai are doar şase puncte avantaj: 76-70, cu 28 de secunde înainde de final.

Min. 9, 17-16 pentru Sibiu. Dunk de senzaţie a lui Matthews şi CSU Sibiu trece, din nou, în avantaj.

Min. 8, 16-15 pentru Ploieşti. Greşeală antisportivă acordată lui Căruţaşu, însă Matthews nu fructifică decât una din cele două aruncări libere. Posesia următoare este tot a oaspeţilor, care obţin, din nou, două aruncări libere. Scott ratează.

Min. 7, 16-14 pentru gazde. Osmokrovici a transformat două aruncări libere. În replică, Scott a finalizat din spaţiul de trei secunde.

Min 6, 14-12 CSU Ploieşti. Hargrove a a marcat primul slam-dunk al partidei. Time-out cerut de antrenorul oaspeţilor, Peter Schomers.

Min 6, 12-12. Burlacu a înscris. Este pentru prima oară în acest meci când se consemnează egalitatea pe tabela de marcaj.

Min. 5, 12-10 pentru Sibiu. Hargrove şi Scott punctează. Burlacu finalizează apoi pe doi paşi, în timp ce Brown surprinde gazdele cu o triplă.

Min. 4, 7-6 pentru oaspeţi, Burlacu şi Scott au finalizat. CSU Sibiu se află în penalitate, ardelenii acumulând patru greşeli de echipă.

Min. 2, 5-4 pentru Sibiu. Matthews cu o triplă şi Johnson au înscris pentru sibieni. În replică, Cepulis readuce Ploieştiul în joc.

Min. 1 Brown nu marchează dintr-un stop şut. Nici Burlacu nu poate marca, pe acelaşi procedeu.

Ora 19.05 A început meciul! CSU Sibiu are primul atac. 

Ora 19.03 La Timişoara, Elba s-a distanţat la 53-41 cu trei minute înainte de finalul celui de-al treilea sfert.

Ora 19.00 Ultimele trei minute acordate pentru încălzire. În cealaltă semifinală, la Timişoara, Elba conduce pe CS Otopeni cu scorul de 40-26, după 23 de minute de joc.

Ora 18.59 Se ştiu echipele de bază. De la gazde vor intra pe teren Burlacu, Griffith, Osmokrovici, Cepulis şi Hargrove. CSU Sibiu va începe meciul cu Matthews, Johnson, Brown, Scott şi Crăciun.

Ora 18.58 A început prezentarea celor două echipe. CSU Ploieşti va evolua în echipament alb, în timp ce oaspeţii vor avea compleuri albastre. Au mai rămas şase minute până la începerea meciului de la Ploieşti.

Ambele echipe se află la încălzire şi se pregătesc pentru primul meci din semifinalele Diviziei A la baschet feminin. În sală sunt prezenţi aproximativ 800 de spectatori.

Gazdele au avantajul terenului propriu în cazul meciului decisiv, în timp ce oaspeţii vin în fief-ul campionilor după ce au eliminat pe ”U” Mobitelco Cluj. Partida va începe de la ora 19.00 şi va fi arbitată de brigada Stelian Bănică (Bucureşti), Doru Vinaşi (Cluj) şi Mircea Şerban (Piteşti), toţi arbitrii FIBA. Comisarul acestei întâlniri este Radu Drăgănescu (Bucureşti).

Cele două echipe nu au niciun jucător accidentat şi au ajuns deja la sală. Oaspeţii încearcă să câştige primul joc din serie pentru a avea avantajul terenului propriu în partidele de la Sibiu. CSU Ploieşti este campioana en titre şi a avut un parcurs aproape perfect în acest sezon.

La sala "Olimpia" au sosit şi preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală şi vicepreşedintele Anton Netolitzchi. Toată lumea aşteaptă să înceapă şi cea de-a doua serie semifinală a Diviziei A.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite