Au incendiat campionatul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au incendiat campionatul!
Au incendiat campionatul!

Gaz Metan Mediaş are un start fulminant de sezon, „arzând“ totul în cale în primele cinci etape, şi este pe primul loc în Divizia A la baschet masculin. Doar Asesoft Ploieşti mai este neînvinsă în campionat până acum, cele două echipe urmând să se întâlnească peste două etape, la Ploieşti.

 După o restructurare din temelii a lotului şi a băncii tehnice, în această vară, medieşenii au pompat gaz la maximum în debutul sezonului şi până acum nu au rival în Divizia A la baschet masculin. În derby-ul etapei a cincea, Mediaşul a smuls o victorie de aur în deplasare la „U” Mobitelco Cluj, în ceea ce fanii au numit „noul derby al Ardealului”.

Tudor Dumitrescu a fost eroul oaspeţilor, aducând victoria în ultima secundă de joc printr-un coş de la mare distanţă. „A contat foarte mult faptul că am crezut tot timpul că putem învinge, chiar şi atunci când am fost conduşi la 14 puncte diferenţă. Jucătorii au luptat până la ultima picătură de energie”, a declarat Ovidiu Teleabă, antrenorul secund al Mediaşului, pentru „Adevărul Sporturi“.

Atmosferă excelentă în lot

Unul dintre secretele parcursului foarte bun pentru medieşeni în acest debut de sezon este atmosfera excelentă din lot. „Noi am schimbat în această vară toţi străinii din lot şi am încercat să aducem jucători de valoare, dar şi de caracter, cu o atitudine profesionistă în vestiar şi în afara terenului. A contat foarte mult şi experienţa şi relaţiile pe care antrenorul principal Bruno Soce le are în baschetul de elită european”, a explicat Teleabă.

Soce, un antrenor sârb de 65 de ani, a fost de două ori vicecampion al Germaniei, cu Telekom Bonn, în 1999 şi 2001. Înainte de a veni la Mediaş a antrenat în prima ligă din Cehia, la Mlekarka Kunin, fiind unul dintre cei mai valoroşi tehnicieni străini care au sosit în ultimii ani în Divizia A. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite