Aşii de Cupă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru echipe au rămas în lupta pentru Cupa României. CSU Asesoft Ploieşti, CSU Cuadripol Braşov, CS Otopeni şi gazdele turneului, Energia Rovinari, vânează un trofeu care, de cinci ani, stă în aceeaşi vitrină, la Ploieşti.

Ca de fiecare dată în ultimii cinci ani, atât în campionat cât şi în Cupă, drumul către mult râvnitul trofeu are un obstacol, aproape imposibil de escaladat, care poartă acelaşi nume: Asesoft Ploieşti.

Nici la Final Four-ul Cupei României care are loc în weekend la Târgu Jiu nu va fi altfel. Reprezentanţii celorlalte echipe îi consideră pe ploieşteni favoriţi, chiar dacă valorile s-au nivelat destul de mult în acest sezon.

„Asesoft e o echipă puternică, are jucători buni pe fiecare poziţie şi dacă vrem să câştigăm va trebui să jucăm la superlativ” ne-a declarat Theo Evans, antrenorul principal al echipei care găzduieşte turneul, Energia Rovinari. Formaţia din Târgu Jiu va da piept în semifinale cu deţinătorii trofeului şi Evans e conştient de dificultatea meciului.

„Trebuie să ne concetrăm asupra jocului nostru. Suntem o echipă luptătoare şi vrem să răzbunăm ultimul meci pe care l-am pierdut acasă cu ei”, a mai spus antrenorul american care i-a dus în playoff pe cei de la Rovinari, la chiar primul lor sezon pe prima scenă.

Având fanii de partea lor gazdele nu se gândesc decât la victoria supremă. „Dacă vom învinge Asesoft cred că putem să câştigăm turneul. Am muncit mult să ajungem aici şi nu vrem să ne mulţumim cu un loc 3 sau 4”, a încheiat Theo Evans.

Ploieştenii se gândesc doar la event

Deşi le-au oferit fanilor, obişnuiţi numai cu victorii, câteva surprize neplăcute în acest sezon, ploieştenii de la CSU Asesoft par a deţine toate armele necesare pentru a încerca un nou event.

„Pentru noi clar există un singur obiectiv: Cupa şi campionatul. Pentru noi nu există locul doi şi vrem să fie la fel şi în acest sezon”, a declarat Vladimir Arnautovici, antrenorul principal al celor de la Asesoft. Cu trei jucători printre titularii echipei Sudului, la All Star Game, Cepulis, Burlacu şi Griffith, prahovenii rămân diplomatici înaintea semifinalei cu Rovinari.

„Noi am avut un meci câştigat uşor cu Rovinari chiar la ei acasă, dar nu cred că aceea a fost diferenţa reală dintre cele două echipe”, a mai spus Arnautovici. „Ei au de partea lor şi publicul şi cred că asta îi va ambiţiona şi mai tare”, a completat antrenorul ploieştenilor. 

Repetiţie pentru play-off

Jocul rezultatelor din ultima etapă a sezonului regulat a făcut ca disputa dintre CSU Cuadripol Braşov şi CS Otopeni din semifinalele Cupei României să fie şi un preambul pentru primul tur de playoff. Dacă acolo braşovenii au avantajul terenului propriu, în Cupă aceştia nu consideră tragerea la sorţi una norocoasă.

„Este bine că nu jucăm în semifinale cu Asesoft sau cu echipa gazdă a turneului, Energia Rovinari. Dar nu putem să trecem cu vederea faptul că adversara noastră, CS Otopeni ne-a învins de două ori în acest sezon regulat, atât pe teren propriu cât şi în deplasare”, a declarat Dan Calancea, antrenorul principal al ardelenilor.

„Asesoft porneşte ca favorită la cucerirea Cupei României, dar oricare dintre celelalte trei echipe are forţa necesară să provoace o surpriză”, a adăugat Calancea.

image

Dacă vrem să câştigăm cu Asesoft va trebui să jucăm la superlativ.

image


Theo Evans
antrenor Rovinari

Blidaru, trimis la plimbare

Chiar înainte de playoff şi de Final Four-ul Cupei României, CS Otopeni a renunţat la conducătorul de joc titular Adrian Blidaru. Intrat în conflict cu antrenorul Milan Nisici, Blidaru a fost dat afară de la echipă pentru că a încălcat regulamentul de ordine interioară, comentând în public deciziile tehnicianului.

„Nisic a prezentat conducerii un referat în care a condamnat ieşirile lui Blidaru şi a spus pe scurt că trebuie să alegem între el şi jucător”, a declarat directorul executiv al clubului din Otopeni, Mugur Porumbacu. 

„S-ar putea ca lipsa lui Adrian să afecteze jocul celor de la Otopeni”, a comentat antrenorul braşovenilor, Dan Calancea, cel care l-a promovat pe Adi Blidaru în prima divizie pe când jucătorul avea doar 16 ani.

„Îl cunosc foarte bine pe Adi. El este un jucător cu o atitudine pozitivă faţă de jocul de baschet. Tot ce pot spune referitor la situaţia lui este că un jucător nu are voie să comenteze deciziile antrenorului” a mai spus Calancea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite