BASCHET: Căruţaşu, meci de excepţie în victoria Asesoftului cu Elba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BASCHET: Căruţaşu, meci de excepţie în victoria Asesoftului cu Elba
BASCHET: Căruţaşu, meci de excepţie în victoria Asesoftului cu Elba

Virgil Căruţaşu a reuşit 21 de puncte şi 19 recuperări şi a fost omul decisiv pentru campioana României, CSU Asesoft Ploieşti, în victoria, din prima etapa a Diviziei A la baschet masculin, cu Elba Timişoara, scor 96-80. Partida a fost o reeditare a finalei din sezonul trecut, în care Asesoft s-a impus cu 3-0 la general pentru câştiga cel de-al şaselea titlu consecutiv.

Căruţaşu, veteranul de 33 ani al ploieştenilor, i-a ţinut în joc în sfertul al doilea pe cei de la Asesoft, reuşind 9 puncte, 4 recuperări şi 2 capace. Intrarea sa pe teren s-a simţit atât în atac cât şi în apărare şi ploieştenii au putut astfel să reziste tirului necruţător de la distanţă al oaspeţilor.

În prima jumătate Dzambici, Velickovici şi Markovici au părut nişte profesionişti ai darts-ului, lovind cu o precizie uimitoare exact în centru ţintei. 9 reuşite din 12 încercări au avut timişorenii de la trei puncte în prima jumătate a meciului, însă oboseala le-a afectat tirul în partea a doua, atunci când nu au mai marcat decât 2 aruncări din 15 încercări.

Ploieştenii s-au dezlănţuit după pauză, cu Burlacu şi Hargrove principale arme ofensive şi cu Blidaru în rolul de distribuitor al paselor decisive, în timp ce Virgil Căruţaşu a continuat să reţină orice minge care zbura deasupra spaţiului de trei secunde. Dupa 48-51 la pauză, gazdele nu au mai primit decât 29 de puncte în ultimele două sferturi, stingând gurile de foc ale adversarilor.  

Diferenţa au făcut-o rezervele ploieştenilor, care au contribuit cu 37 de puncte, dintre care 21 ale lui Căruţaşu, în timp ce banca oaspeţilor nu a pus decât 10 puncte pe tabelă.

“Diferenţa netă de valoare între cele două loturi”, avea să recunoască la final antrenorul oaspeţilor, Dragan Petricevici. “Noi am pierdut un om important, Vasojevici, în timp ce lotul lor s-a întărit considerabil”, a mai spus Petricevici.

Alături de performanţa excepţională a lui Căruţaşu, la doar o recuperare de o raritate în baschet, un dublu double-double (peste 20 de puncte, peste 20 de recuperări), Hargrove cu 19 puncte şi Burlacu cu 16 au fost principalii realizatori.

La debutul în Divizia A, Kevin Burleson, fostul jucător al celor de la Charlotte Bobcats din NBA, a avut o evoluţie discretă cu 7 puncte, 4 recuperări şi 2 pase decisive. Veriga slabă a ploieştenilor a fost principalul marcator din sezonul trecut, Arvydas Cepulis, care a prins o seară de coşmar cu doar cinci puncte şi o singură aruncare de trei puncte marcată din şapte încercări.

Vezi statisticile complete ale partidei

Flash
- primul fault tehnic de 500 de euro, potrivit noului cuantum stabilit de Federaţia Română de Baschet, a fost primit de către banca ploieşteană, în sfertul al doilea atunci când atât preşedintele Alexandru Iacobescu cât şi antrenorul Dado Arnautovici au protestat la o decizie a arbitrilor

- După o evoluţie excepţională, Virgil Căruţaşu a fost protagonist şi la încheierea partidei, fiind jucătorul selecţionat de la ploieşteni pentru testul anti-doping. "După un asemenea meci e normal să mergi la antidoping", au glumit apropiaţii ploieştenilor cu Virgil Căruţaşu pe culoarul de la vestiare.

- La meci au fost prezenţi şi o parte dintre jucătorii echipei de fotbal Petrolul Ploieşti. Mai în glumă mai în serios, Vivi Răchită, antrenorul petroliştilor, era pregătit să-i facă o ofertă uriaşului Cătălin Burlacu, pe care l-a văzut cu mingea la picior. "Ne-ar ajuta cu siguranţă un jucător de talia lui" a spus Răchită despre jucătorul de 2,10 cm. Burlacu are antecedente în fotbal, el fiind coleg la juniorii de la Poli Iaşi cu Daniel Pancu. Centru prahovenilor a renunţat la fotbal după ce a crescut 15 cm într-o vară, dar a rămas apropiat de fenomen şi este în continuare prieten la cataramă cu actualul fotbalist al celor de la Terek Groznâi
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite