BASCHET: Asesoft îşi doreşte transferul a patru jucători români de top

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Blidaru, Levente Szijarto, Mihai Paul şi Andrei Mandache, toţi componenţi ai echipei naţionale, sunt doriţi de către conducerea clubului CSU Asesoft Ploieşti pentru sezonul următor.

“Am purtat discuţii cu toţi aceşti patru jucători şi vom vedea în perioada următoare dacă se vor materializa transferurile. Ei fac parte din strategia construire a lotului cu care vom ataca sezonul următor”, a declarat Alexandru Iacobescu, preşedintele grupării prahovene în exclusivitate pentru Telesport.

“Decizia Federaţiei de a reduce numărul de jucători străini pentru sezonul următor ne-a dat ceva bătăi de cap însă obiectivele noastre rămân aceleaşi pe plan intern şi vom încerca, cu lotul pe care îl vom avea la dispoziţie să mergem cât mai departe în Eurochallenge Cup, asta desigur în cazul în care nu vom primi acel wild-card pentru Eurocup”, a mai spus Iacobescu în cadrul emisiunii Studio Sport.

Dintre jucătorii menţionaţi, Szjiarto, Blidaru şi Mihai Paul au mai evoluat în trecut pentru Asesoft, toţi trei părăsind echipa după titlul cucerit în 2008, în finala cu “U” Mobitelco.

Asesoft i-a reînnoit contractul pivotului american Rashard Griffith, fost câştigător al Euroligii, şi i-a reţinut în lot, dintre jucătorii străini, pe Darius Hargrove şi pe Mike Jones. Ploieştenii aşteaptă în prezent un răspuns şi de la lituanianul Arvydas Cepulis, unul dintre cei mai buni jucători ai Asesoftului în sezonul trecut. “Cepulis are mai multe oferte de la echipe puternice din Europa, aşa cum s-a întâmplat şi în sezonul trecut şi va fi destul de greu să-l păstrăm. Însă noi aşteptăm un răspuns din partea lui până la 1 iulie, iar în funcţie de răspunsul lui, vom continua strategia transferurilor”, a precizat preşedintele clubului ploieştean. “Îmi mai doresc achiziţionarea unui conducător de joc şi a unui pivot, ambii străini. În cazul în care Cepulis va da un răspuns pozitiv, atunci, sperăm să obţine acordul conducătorilor de joc români Adrian Blidaru şi Mihai Paul şi vom transfera doar un centru pe post de rezervă al lui Rashard Griffith”, a încheiat Iacobescu prezentarea strategiei pentru vara aceasta.

Virgil Căruţaşu şi Cătălin Burlacu vor continua la Ploieşti, având contracte pe mai multe sezoane, iar în lot vor fi păstraţi şi tinerii jucători Ionel Dodoc, Vlad Dogaru şi Marian Ararău. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite