Carmen Tocală: „Antrenorii străini trebuie să ne ajute“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmen Tocală: „Antrenorii străini trebuie să ne ajute“
Carmen Tocală: „Antrenorii străini trebuie să ne ajute“

„Adevărul Sporturi“: Dacă primeşte fault tehnic, un antrenor trebuie să plătească, la prima abatere, 500 de euro, faţă de numai 100 de lei, cât era amenda anul trecut. De ce această

„Adevărul Sporturi“: Dacă primeşte fault tehnic, un antrenor trebuie să plătească, la prima abatere, 500 de euro, faţă de numai 100 de lei, cât era amenda anul trecut. De ce această diferenţă drastică?

Carmen Tocală: Există foarte mulţi antrenori străini în baschetul românesc şi noi ne aşteptăm de la ei să vină şi arate ce ştiu din punct de vedere al cunoştinţelor despre baschet. De-a lungul sezonului trecut au fost nenumărate exemple în care antrenorii s-au preocupat mai mult de evoluţia arbitrilor decât de cea a jucătorilor pe care ar fi trebuit să-i conducă în meci.

Au adus diverse acuzaţii arbitrilor, invective în timpul partidelor, au blamat, iar acest lucru nu este normal. Arbitrii sunt judecaţi de o comisie, iar antrenorii ar trebui să-şi vadă de jocul echipei lor. De aceea am decis să creştem acest cuantum al amenzilor, atenţie, numai în cazul Antrenorilor, şi numai în cadrul campionatului naţional masculin Divizia A.

Destule echipe au întâmpinat dificultăţi financiare. Credeţi că acest lucru va afecta actualul sezon?

Într-adevăr sunt echipe care au probleme din acest punct de vedere însă este îmbucurător faptul că niciuna dintre ele nu a renunţat la a participa în Divizia A şi astfel vom pleca la drum cu 16 echipe. Cred că sunt 8-10 echipe de valori apropiate, prin prisma loturilor pe care le au, deci se anunţă un sezon echilibrat.

Duelul legendar Steaua-Dinamo va avea loc din nou. Cât de mult contează acest lucru pentru campionat?

Meciurile Steaua-Dinamo sunt parte a tradiţiei baschetului românesc şi orice întâlnire dintre cele două echipe atrage în primul rând cu numele. Este îmbucurător faptul că Steaua a putut reveni pe prima scenă cu sprijinul celor de la Club Turabo şi că aceştia au investit sume importante în Sala Regimentului de Gardă pentru ca bucureştenii să poată avea încă un loc unde să poată urmări în condiţii excelente meciuri din campionatul intern. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite