Nicky Anosike vrea să devină avocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicky Anosike vrea să devină avocat
Nicky Anosike vrea să devină avocat

Noua jucătoare a echipei MCM Târgovişte a copilărit în Brooklyn, New York, acolo unde a început să joace baschet cu fratele său mai mic, Oderah.La numai 23 de ani, Anosike evoluează acum pentru Minnesota Lynx, una dintre formaţiile de top din campionatul profesionist nord-american de baschet feminin.

După ce se va încheia campionatul în WNBA, Nicky Anosike va veni la campioana României, echipa MCM Târgovişte, având un acord pe un sezon. Înţelegerea intră în vigoare din luna octombrie, atunci când sportiva este aşteptată în ţară.

A începutul baschetul pe terenurile din Brooklyn, acolo unde şi-a petrecut copilăria alături de cei patru fraţi şi trei surori ai săi: Nneoma, Rotanna, Ikenna, Ifesinachi, Anulika, Oderah şi Ejimor. Încă de mică i-a plăcut sportul cu mingea la coş, alegând să joace ore în şir cu fratele său, Oderah, mai mic cu opt ani.

SE GÂNDEŞTE LA VIITOR

Nicky Anosike  a fost afectată de problemele pe care comunitatea de culoare din New York le are în Brooklyn şi a studiat dreptul penal la facultatea Tennessee, pe care a absolvit-o anul trecut cu o lucrare referitoare din ştiinţele politice şi juridice.

„Dintr-o întâmplare, în copilărie, am vrut să devin avocat. A rămas visul meu şi mi-l voi împlini, cu siguranţă, într-o bună zi”, spune, convinsă, Nicky Anosike, care a evoluat alături de jucătoare celebre din WNBA precum Candace Parker şi Shannon Bobbit.

Recunoaşte că nu se accepta să ajungă atât de departe într-un timp atât de scurt, însă este mulţumită de tot ceea ce a realizat până acum. A ajuns pe primele locuri ale clasamentelor din campionatul profesionist nord-american de baschet feminin şi vrea să câştige EuroCup Women cu MCM Târgovişte. „Nici nu mă gândesc la altceva”, a completat pivotul formaţiei din Cetatea Chindiei.

Antrenoarul echipei Minnesota Lynx, Jennifer Gilom, şi-a lăudat eleva pe site-ul oficial al clubului. „Nicky este un om de bază. Ne ajută mult în spaţiul de trei secunde şi reuşeşte, pe lângă puncte şi recuperări, să totalizeze un număr important de intercepţii şi de pase decisive. În «căciulă» avem nevoie de forţă şi ea este un astfel de sportiv, pe care să te poţi baza. Sunt convinsă că va reuşi în tot ceea ce şi-a propus”, a încheiat tehnicianul formaţiei din Minneapolis.

VREA SĂ VIZITEZE TURNUL CHINDIEI

Nicky Anosike va ajunge în România la sfârşitul lunii septembrie, în cazul în care Minnesota Lynx nu se va califica în play-off-ul campionatului profesionist de baschet nord-american.

Ultimul meci al jucătoarei de peste Ocean sezonul regulat din Ligă va fi pe 13 septembrie, atunci când Lynx va evolua la Sacramento. Dacă Minnesota va prinde fazele finale ale WNBA, atunci pivotul echipei din Târgovişte va ajunge în România la jumătatea lunii octombrie.

Anosike a cerut informaţii despre noua localitate în care va juca şi s-a arătat încântată atunci când a aflat de monumentele din Cetatea Chindiei. Americanca şi exprimat dorinţa de a vizita Turnul Chindiei încă din primele zile de şedere în România. 

image

Vrem să ajungem în Euroligă pe uşa din faţă. Anosike este un transfer important pentru noi şi ea este încântată pentru că va veni în România.

image


Gabriel Boriga
preşedinte-onorific MCM

image

Anosike şi Houston sunt cele mai bune jucătoare ale echipei noastre. Fără ele, echipa Minnesota Lynx ar fi pierdută.

image


Jennifer Gilom
antrenor Minnesota

Nicky Anosike

Data naşterii:
27 februarie 1986
Locul naşterii: New York
Înălţime: 1,91
Greutate:
96
Echipa actuală: Minnesota Lynx
A jucat la: Universitatea Tennessee (NCAA, SUA), Elitzur Ramla (Israel), Gorzow (Polonia)

Ultimele patru meciuri din WNBA

Minnesota – Sacramento 68-74, 2 iulie 2009
Anosike a avut 12 puncte,  8 recuperări şi 7 pase decisive

Atlanta – Minnesota 85-91, 30 iunie 2009
Anosike a reuşit 17 puncte, 12 recuperări şi 7 intercepţii

Minnesota – Phoenix 109-80, 27 iunie 2009
Anosike a totalizat 15 puncte şi 8 recuperări

Minnesota – New York 69-57, 23 iunie 2009
Anosike a avut 6 puncte, 6 recuperări şi 5 intercepţii

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite