BASCHET: Los Angeles Lakers e campioana NBA!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Los Angeles Lakers a câştigat al 15-lea titlu de campioană a NBA din istoria clubului după ce a învins, azi-noapte, în deplasare, pe Orlando Magic cu 99-86. Lakers s-au impus cu scorul general de 4-1. MVP-ul finalei a fost desemnat superstarul echipei din oraşul îngerilor, Kobe Bryant

Lakers nu au mai avut răbdare pentru a cuceri titlul în faţa propriilor suporteri. Misiunea lui Kobe Bryant, Pau Gasol şi a celorlaţi jucători de la Lakers s-a încheiat în meciul cinci al finalei în Orlando. După ce anul trecut pierdeau umilitor ultimul meci al finalei cu Boston Celtics, oferindu-le rivalilor istorici titlul, Lakers au jucat de-a lungul acestui sezonul cu un singur gând: titlul de campioni. Şi-au atins ţelul în meciul al cincilea, chiar în Orlando, nelându-le nicio şansă adversarilor să mai spere. Nicio echipă în istoria NBA, nu întorsese o serie de playoff sau finală de la 1-3.

Phil Jackson, antrenorul celor de la Lakers, a devenit cel mai titrat tehnician din istoria NBA, cucerind cel de-a 10-lea titlu, cu unul mai mult decât legendarul antrenor Red Auerbach. „O să-mi aprind un trabuc în onoarea lui. A fost un om extraordinar”, a declarat Jackson la final, referindu-se la tradiţionalul gest al victoriei, inventat de Auerbach pe vremea când antrena Celtics, în anii 60. Jackson a cucerit şase titlul de campion cu celebra echipă a taurilor din Chicago, condusă în teren de Michael Jordan şi Scottie Pippen. Apoi a reuşit alte trei titluri consecutive, între anii 2000 şi 2002, cu Kobe Bryant şi Shaquille O’Neal făcând pereche în teren pentru Lakers.

Kobe Bryant a reuşit să câştige primul său titlu fără să-l aibă alături pe Shaquille O’Neal, câştigând războiul psihologic cu fostul său coechipier. Shaq a fost de fiecare dată numit MVP în acele finale din debutul mileniului, iar gurile rele, susţinute până la un punct de uriaşul pivot, au spus că Bryant nu va reuşi să câştige vreun alt titlu fără O’Neal alături. Aşteptarea a luat însă sfârşit, iar Shaq a fost unul dintre primii care l-a felicitat pe Bryant.

Meciul 5 a fost dominat de Lakers începând cu mijlocul sfertului al doilea. După un forcing de 16 puncte consecutive, prin care treceau în avantaj, oaspeţii nu aveau să mai privească înapoi. Au condus cu 10 puncte la pauză, 56-46 şi s-au distanţat în sfertul al treilea, când Orlando nu şi-a găsit precizia de altădată a aruncărilor. Magic a reuşit doar 8 aruncări din 27 de încercări de la trei puncte, iar Superman Diwght Howard a fost departe de a fi factorul cheie, marcând doar 11 puncte.

Kobe a încheiat meciul cu 30 de puncte, 6 recuperări şi 5 pase decisive în timp de Pau Gasol a reuşit un double-double, cu 14 puncte şi 15 recuperări.

La cea de-a doua prezenţă în finală din istoria clubului, Orlando a reuşit să câştige cu un meci mai mult decât în ultimul act din 1995, când a cedat cu 0-4 în faţa celor de la Houston Rockets.

După mica sărbătoare ce a urmat în vestiar câştigării titlului, Lakers vor celebra cel de-al 15-lea trofeu într-o tradiţională paradă ce va avea loc în Los Angeles într-una din zilele următoare.

Iată filmul meciului şi bucuria campionilor, la final:

Embedded video from NBA Video

Embedded video from NBA Video

Embedded video from NBA Video

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite