Amical de lux pentru naţionala României de seniori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa naţională de seniori a României va disputa la Atena, în zilele de 11 şi 12 august 2009, două mecuri de pregătire împotriva vicecampioanei mondiale din 2006, echipa naţională a Greciei.

Astfel, Virgil Stănescu, Cătălin Burlacu sau recent-naturalizatul Dan Grunfeld vor juca împotriva celebrilor Theodoros Papaloukas, Vassilis Spanoulis, Panagiotis Vasilopoulos, Antonis Fotsis, Dimitris Diamantidis sau Sofoklis Schortsanitis.

Echipa de seniori a Greciei este una dintre cele mai puternice naţionale de baschet din lume.

Grecia are 4 prezenţe la Jocurile Olimpice, 5 prezenţe la Campionatele Mondiale şi 22 de prezenţe la Campionatele Europene. A cucerit în 2006 medalia de argint la CM din Japonia şi a fost de 3 ori campioana Europei, ultima oară în 2005. La JO de la Beijing, Grecia a pierdut dramatic în faţa Argentinei, în sferturile de finală, scor 78-80. Actualmente, în clasamentul mondial alcătuit de FIBA World, în baza rezultatelor obţinute la turneele finale ale marilor competiţii, Grecia se clasează pe locul 4, după Argentina, SUA şi Spania.

Cele două partide vor fi urmate, pe 15 august 2009, de primul joc oficial din acest sezon al naţionalei României în Divizia B a Eurobasket 2009, în deplasare, contra reprezentativei statului Cipru.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite