Alexandru Iacobescu:„Nu ne sperie înfrângerea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful prahovenilor consideră că echipa pe care o conduce are în continuare prima şansă la finala campionatului naţional de baschet.Campioana României a pierdut avantajul terenului propriu în semifinalele Diviziei A, după ce a cedat, surprinzător, pe teren propriu, în primul meci cu CSU Sibiu, scor 87-89.

Adevărul: Nu aţi mai pierdut pe teren propriu de aproape un an, din finala cu „U” Mobitelco Cluj din sezonul trecut. Care au fost cauzele eşecului din partida cu Sibiu?

Alexandru Iacobescu
: Toată echipa a prins o zi foarte slabă. Atât titularii, cât şi jucătorii care au venit de pe banca de rezerve nu au făcut faţă presiunii unui asemenea meci.

Nu am fost concentraţi, am avut procentaje foarte slabe atât la aruncările de la trei puncte, cât şi la cele de două puncte, poate cu excepţia lui Arvydas Cepulis. Sibienii au venit extrem de relaxaţi, au jucat fără presiune asupra lor şi în cele din urmă ne-au învins. Se mai întâmplă.

Practic, prin această înfrângere aţi pierdut avantajul terenului propriu. Vă sperie acest lucru?

Nu ne sperie nici înfrângerea nici faptul că am pierdut avantajul terenului propriu. Acesta este un avantaj mai mult teoretic. Cred că doar echipele slabe se agaţă de această situaţie. Este adevărat că presiunea este în continuare asupra noastră, dar ştiu că avem valoarea şi experienţa necesare pentru a trece peste acest eşec şi pentru a câştiga în deplasare.

Aţi declarat înainte de începutul acestei serii că veţi încheia disputa cu Sibiul după doar trei meciuri. Cum vedeţi lucrurile acum?

Am declarat că îmi doresc să câştigăm cu 3-0 şi cred că eram îndreptăţit să văd astfel lucrurile, având în vedere parcursul din turneul final al Cupei României şi din primul tur de playoff.

Din păcate am prins cel mai slab meci al sezonului, dar, chiar şi aşa, adversarii nu ne-au putut învinge decât la două puncte diferenţă. Cred că asta spune multe. Jucătorii echipei pe care o conduceţi au părăsit rapid şi extrem de supăraţi terenul imediat după fluierul final.

Au existat reacţii negative în vestiar după încheierea partidei, certuri sau reproşuri?

Nu a fost cazul. A avut loc doar o şedinţă tehnică unde jucătorilor li s-au expus elementele negative. Ei nu au respectat sistemele de joc, şi atunci când evoluezi împotriva unei echipe care pune accent pe relaţia unu la unu şi pe individualităţi ai şanse mici de reuşită dacă nu eşti disciplinat.

Recunosc că la streetball jucătorii Sibiului sunt mai buni decât ai noştri şi dacă vom intra în acest gen de joc s-ar putea să pierdem.

„Meciul doi este cel mai important“

Mircea Vulc, directorul tehnic al sibienilor, a declarat că, în urma victoriei obţinute pe terenul campioanei, meciul cu numărul doi devine cel mai important al seriei el putând schimba raportul şanselor la accederea în finală. „Cheia victoriei noastre în meciul unu a fost că ei au jucat mai prost decât noi.

Mi s-a părut că au fost mai puţin concentraţi decât noi şi asta i-a costat. În aceste condiţii meciul doi devine crucial. Dacă vom câştiga abia atunci putem spune că raportul şanselor de calificare se schimbă. Până atunci tot Asesoftul este favorită”, a declarat Mircea Vulc.

image
image

Recunosc că la streetball jucătorii Sibiului sunt mai buni decât ai noştri.

image


Alexandru Iacobescu


preşedinte CSU Ploieşti

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite