Alina Mihaela Chivu este cea mai rapidă baschetbalistă din echipa BC Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Chivu
Alina Chivu

Joacă baschet de când avea 11 ani, iar de cinci ani este membră a lotului naţional de juniori şi multiplă campioană naţională

Alina iubeşte acest sport de când se ştie, dar a început să joace abia în şcoala generală. „Am jucat baschet în şcoala generală, la orele de sport. Cred că eram clasa a VI-a. Într-o zi, domnul antrenor Mădălin Piperea m-a văzut şi mi-a propus să vin la echipa Clubului Sportiv Alexandria. Asta era prin 2001. De atunci nu am lipsit la niciun antrenament", spune fata.
Un an mai târziu a mers cu echipa la primul campionat de minibaschet, la care a obţinut locul doi pe ţară. „Eram încă mici şi a fost o adevărată provocare pentru noi, dar şi o mare realizare. Îmi amintesc că îmi făceam agende cu articole din ziare, de la toate meciurile la care participam", mai spune sportiva.
În anul 2005 a intrat în echipa Baschet Club Teleorman Alexandria (BCT). După ce a trecut la juniorat, au început să vină şi performanţele, la Juniori III, II şi I. „Am ieşit campioane naţionale de fiecare dată, nu am lăsat pe nimeni să ne ia locul şi chiar dacă am pierdut un meci, am luptat să ne luăm revanşa", spune Alina. Motto-ul după care sportiva se ghidează este: „Susccesul nu este final, eşecul nu este fatal, contează doar curajul de a continua". Ea joacă încă de la început pe postul de extremă şi este cea mai rapidă din echipa ei.
După terminarea junioratului, a jucat la barajul de promovare pentru divizia A, reuşind să se califice. Au urmat apoi numeroase rezultate, cel mai bun fiind terminarea Campionatului Naţional de Baschet Feminin Divizia A, pe locul patru . „Sunt foarte încântată să fac parte din echipa Alexandriei şi îmi voi da silinţa ca şi până acum, să obţin rezultate bune. Voi rămâne în continuare cu echipa şi sper să obţinem un loc cât mai bun", mai spune Alina.

Are rezultate bune şi în afara echipei


Din anul 2005, Alina Chivu este componentă a lotului naţional de juniori. A participat cu echipa naţională la numeroase competiţii internaţionale, în anul 2007 reuşind să iasă vicecampioană europeană cu echipa României, la Timişoara. Acelaşi rezultat l-a avut şi un an mai târziu, în Macedonia. „M-am bucurat foarte mult când am obţinut aceste rezultate. Înseamnă foarte mult pentru mine că am avut ocazia să reprezint România şi să obţin un loc pe podium într-o competiţie internaţională", spune sportiva.

45 de coşuri într-un singur meci


Cel mai bun rezultat al Alinei în materie de înscrieri la coş într-un singur meci este de 45. „Cel mai mult am înscris 45 de coşuri. Eram într-un meci împotriva echipei din Târgovişte, un meci care a contat, pentru câştigarea titlului de campioane naţionale la juniori II. A fost un meci greu, dar noi, întreaga echipă am fost în formă şi am reuşit să le învingem", a povestit baschetbalista.

Profil
Născut: 28.08.1990 Alexandria
Studii: Studentă în anul II la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Cadrul universităţii Valahia
Ocupaţie: studentă, sportivă
Familie: are o soră mai mică

Ce-i place
Îmi place foarte mult să călătoresc. De asemenea îmi place să câştig şi mă las cu greu învinsă.

Ce nu-i place
Nu-mi place invidia şi minciuna. Nu suport oamenii falşi, cu mai multe feţe. Întotdeauna am încercat să evit astfel de persoane
Întrebări şi răspunsuri

Unde te vezi peste 10 ani?
A.C.: „Mă văd în primul rând cu studiile terminate, dar şi cu o carieră de succes în domeniul sportiv. Mă aşteaptă un drum lung cu multe încercări prin care sper să trec cu bine"

Cum reuşeşti să te împarţi între şcoală şi antrenamente?
A.C.:"Acum, la facultate este mult mai uşor. În generală şi în liceu a fost un pic mai dificil pentru că trebuia să lipsesc de la cursuri, dar am avut noroc cu profesorii, care au fost foarte înţelegători".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite