Alexandra Şerban: „Vreau să ajung să înscriu un slam-dunk!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandra Şerban, micuţa jucătoare a echipei Olimpia Bucureşti, este o admiratoare înfocată a căpitanului echipei naţionale de baschet, Virgil Stănescu. Ea vrea să depăşească performanţele mamei sale, Cătălina Şerban. Ori de câte ori a avut ocazia, micuţa a furat meserie de la jucători consacraţi şi a ajuns să aibă o îndemânare ieşită din comun.

La nici 10 ani, Alexandra Şerban a ajuns deja o jucătoare cunoscută. Chiar dacă este abia în clasa a III-a, tânăra sportivă se poate mândri cu câteva realizări de excepţie pentru un copil care abia a intrat în circuitul de performanţă.

Fiică a unei foste componente a lotului naţional de senioare, Cătălina Şerban, care a evoluat şi la echipe puternice din campionatul intern, Alexandra se laudă cu numeroase premii obţinute la concursuri naţionale. Componentă a echipei Olimpia Bucureşti, acolo unde se pregăteşte la grupa de „baby-baschet” a profesoarei Liliana Ciobanu, tânăra sportivă a primit, recent, titlul de „cel mai complet jucător” (MVP) al unui turneu internaţional care a avut loc la Târgu Secuiesc.

La Campionatul Naţional de streetball organizat de Sport Arena, Alexandra Şerban a fost remarcată de căpitanul echipei naţionale, Virgil Stănescu, cel care a învăţat-o pe micuţă câteva procedee pentru a înscrie prin slam-dunk. „Virgil m-a ajutat atunci să marchez de sus”, îşi aminteşte Alexandra. Micuţa adaugă zâmbind: „Nu am avut eu forţa să zbor până sus, la coş. Aşa că am înscris la un panou mai mic, pentru copii. Mi-a plăcut şi a fost foarte distractiv, aşa că abia aştept să-l revăd pe Virgil Stănescu”.

A câştigat un panou de baschet la all star game

Întrebată unde vrea să ajungă în sportul de performanţă, Alexandra Şerban recunoaşte că şi-a propus să depăşească performanţele mamei sale. „Aş vrea să ajung să marchez un slam-dunk adevărat, la un panou regulamentar. (Se gândeşte puţin şi continuă zâmbind). Ştiu că-mi va fi foarte greu, însă eu nu cred că va fi şi imposibil. Sper să evoluez pentru echipa naţională de senioare şi să pot să joc în cupele europene. Mama îmi povesteşte mereu de meciurile ei şi aş vrea să am şi eu ce să povestesc mai departe”, adaugă micuţa sportivă de la Olimpia.

Alexandra Şerban a câştigat anul trecut, la All Star Game-ul feminin de la Târgovişte, un panou de mini-baschet pe care părinţii săi i l-au montat chiar în sufragerie. „Pierde ore întregi aruncând la coş cu o minge de cauciuc şi îşi formează aruncarea, după cum spune chiar ea.

Îşi planifică foarte bine timpul liber şi ştie că şcoala nu trebuie niciodată neglijată”,  adaugă fosta componentă a tricolorelor, Cătălina Şerban. Actuala echipă a Alexandrei, Olimpia Bucureşti, nu are rival în Capitală la baby-baschet, iar micuţa are un singur gând: să devină campioană naţională la categoria sa de vârstă.

S-a împrietenit cu Chivu

image

Micuţa sportivă a ajuns şi în cantonamentul tricolorilor de la Mogoşoaia, acolo unde a făcut poze cu toţi componenţii echipei naţionale.

„Cu Chivu am vorbit cel mai mult. L-am întrebat de fetiţa sa, Natalia, şi mi-a spus că este foarte drăguţă şi că seamănă mult cu ambii părinţi. Mi-a mai spus că cea mică este foarte cuminte şi că nu este plângăcioasă”, a completat Alexandra Şerban.

Tânăra baschetbalistă ar mai fi avut o întrebare pentru căpitanul echipei naţionale de fotbal, dacă Natalia va face sau nu baschet, însă „Cristi a plecat repede la duş pentru că era după antrenament şi nu mi-a mai răspuns”, a încheiat Alexandra.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite