Adevărul campionilor: Gasol(ina) celor de la Lakers

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanii vorbesc prea mult după această finală despre cele patru titluri ale lui Kobe Bryant sau despre cele 10 titluri ale lui Phil Jackson.

Uită parcă prea repede de un anume european fără de care Lakers nu cred că ar fi putut să câştige titlul. E vorba de Pau Gasol, cel care l-a ajutat atât de mult pe Kobe acolo unde avea nevoie, în spaţiul de trei secunde.

Gasol m-a impresionat pentru că a reuşit să se impună într-o ligă unde contează enorm forţa fizică. Însă el a suplinit lipsa masivităţii cu tehnica sa impecabilă de sub panou, cu voinţa sa extraordinară şi cu inteligenţa în joc pe care puţini jucători de talia sa o au.

A reuşit să-i reziste acestui adevărat monstru care este Dwight Howard. A oferit un exemplu rar de cum poţi să te înţelegi, uneori numai din priviri, cu unul dintre cei mai dificili coechipieri pe care ai putea să-i ai în NBA, Kobe Bryant. A fost omul care, fără să marcheze multe puncte, a reuşit să dea consistenţă jocului celor de la Lakers.

S-a demonstrat astfel încă o dată că având un pivot de valoare, cu ajutorul căruia să desfaci apărările adverse, poţi câştiga mult mai uşor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite