A adus veselia la MCM Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În germană numele său înseamnă veselie. A fost exact sentimentul pe care Linda Frohlich l-a transmis fanilor târgovişteni după victoria cu Gran Canaria, scor 80-55. Nemţoaica a fost numită jucătoarea săptămânii în Eurocup, după ce a reuşit 30 de puncte, 7 recuperări, 3 intercepţii şi 3 capace pentru Târgovişte.

Joi seara, bucuria a atins cote maxime în Sala Sporturilor din Târgovişte. Ştiind că numai un avantaj foarte mare le-ar aduce un retur liniştit şi o calificare aproape sigură în sferturile de finală ale Eurocup, târgoviştencele au forţat cu Gran Canaria, impunând un ritm infernal.

Iar cea care a adus veselia în tribune a fost nemţoaica cu nume predestinat, Frohlich. Linda a reuşit să dinamiteze apărarea adversă în sfertul al treilea, când a marcat 14 dintre cele 30 de puncte ale sale, dintre care trei aruncări de trei puncte în mai puţin de trei minute. Pentru performanţa sa ofensivă, la care s-au adăugat însă şi şapte recuperări, trei capace şi trei intercepţii, nemţoaica a fost aleasă jucătoarea săptămânii în Eurocup.

Având o personalitate jovială, Linda s-a integrat extrem de repede în colectivul celor de la MCM Târgovişte. „Oamenii mă întreabă adesea de ce zâmbesc tot timpul. Răspunsul meu este de fiecare dată acelaşi, le spun ce înseamnă numele meu şi că trebuie să fac cinste unui astfel de nume", spune cea mai bună jucătoare din istoria baschetului feminin german.

Frohlich a început să practice acest sport la 13 ani, dar numai după ce mama sa a cedat cu greu rugăminţilor sale de a o lăsa să bată mingea. Linda a trecut mai întâi pe la balet şi apoi pe tatami, la judo, însă baschetul a fost în cele din urmă alegerea fericită.

După cinci ani petrecuţi în Germania a primit o bursă la Universitatea din Nevada, Las Vegas (UNLV). A petrecut acolo patru sezoane iar apoi a fost aleasă de pe poziţia a 26-a draftului WNBA de către New York Liberty, devenind prima jucătoare de la UNLV care evolua în liga profesionistă feminină nord-americană.

Regină în Turcia

Deşi apariţiile sale în WNBA nu au convins, Frohlich a devenit un star de necontestat în Europa, acolo unde a jucat pentru Fenerbahce, Spartak Moscova şi Taranto Cras Basket. În Turcia, acolo unde a contribuit decisiv la câştigarea campionatului şi a cupei a fost tratată ca o regină.

„După ultimul joc dinaintea pauzei de Crăciun, fanii de la Fener m-au încoronat regină. A fost o ceremonie în toată regula, am avut o coroană, un cântec şi chiar un tron improvizat, învelit în steagul Germaniei. A fost absolut nebunesc", mai povesteşte Linda.

Atenţie la retur!

Returul duelului cu Gran Canaria va avea loc joi, 5 februarie, în Las Palmas iar târgoviştencele trebuie să fie atente. Croatele de la Sibenik au câştigat cu 22 de puncte pe teren propriu în „şaisprezecimi", dar au fost spulberate la 27 de puncte în Las Palmas.

„Trebuie să fim pregătite şi concentrate pentru că ele ne vor aştepta gata de luptă. Cu siguranţă nu vor ceda uşor", avertizează Linda.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite