VIDEO: Bolt-Gay-Powell, reîntâlnire de gradul trei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima oară de la Campionatele Mondiale de la Berlin, cei mai rapizi trei oameni din lume se vor întâlni pe pistă. Duelul extraterestru dintre Usain Bolt, Tyson Gay şi Asafa Powell va avea loc în cadrul etapei din Liga de Diamant de la Stockholm, la 6 august.

„Este o plăcere extraordinară pentru mine să confirm găzduirea acestei curse incredibile” a declarat Rajne Söderberg, directorul concursului din capitala Suediei, pentru site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale de Atletism, iaaf.org.

“Cei trei mari” se vor întâlni doar de două ori în acest sezon, a doua reuniunie fiind programată pentru 27 august la finala Ligii de Diamant care va avea loc la Bruxelles.

Bolt este deţinătorul recordului mondial, stabilit în finala Campionatelor Mondiale de la Berlin, cu uimitorul 9,58 secunde. Gay a fost atunci al doilea cu 9,71 în timp ce Powell a cucerit bronzul.

Gay a coborât şi el sub 9,70, anul trecut la Shanghai, cu 9,69 iar cea mai bună performanţă a sa în acest an este de 9,94 în Diamond League, la Gateshead, acolo unde l-a învins pe Asafa Powell. Cel mai bun rezultat al jamaicanului în 2010 este de 9,82, în reuniunea de la Roma. Usain Bolt, care a trecut prin mai multe accidentări în acest sezon, a reuşit şi el un 9,82, la începutul lunii iulie, la Lausanne.

Vezi aici ultima cursă cu cei trei, cea din finala mondială de la Berlin

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite