Conflict la cel mai înalt nivel la Jocurile Olimpice! Cei mai buni sprinteri din toate timpurile s-au luat la ceartă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Usain Bolt la finalul cursei de 200 de metri
Usain Bolt la finalul cursei de 200 de metri

Aşa cum Pele şi Maradona se află într-un permanent război pentru titlul de cel mai bun fotbalist din istorie, aşa a apărut şi duelul dintre cei mai mari atleţi pe care i-a dat proba de 100 de metri de-a lungul timpului.

Usain Bolt a câştigat joi seara proba de 200 de metri, după ce reuşise să triumfe şi la 100 de metri. Jamaicanul a devenit astfel primul om din lume care a învins în aceste curse la două olimpiade consecutive, el izbutind "dubla" şi acum patru ani, la Beijing.
A bătut performanţa lui Carl Lewis
Până la Bolt, cea mai bună performanţă îi aparţinea legendarului Carl Lewis, care, la JO de la Seul (1988), câştigase doar la 100 m, după ce la Los Angeles (1984) făcuse "dubla" 100 m - 200 m. Dar victoria de la sută venise abia după ce câştigătorul de pe pistă, canadianul Ben Johnson, fusese ulterior suspendat pentru dopaj.
Americanul l-a acuzat de dopaj
Acum, tocmai între aceşti doi mari sprinteri, consideraţi cei mai valoroşi ai tuturor timpurilor, a izbucnit un conflict. Enervat de declaraţiile lui Carl Lewis, care se arătase suspicios în legătură cu performanţele lui Usain Bolt, lăsând de înţeles că ar putea fi influenţate de doping, jamaicanul a replicat dur după ce a triumfat la 200 m.
"Vrea să fie băgat în seamă"
"Am de gând să spun ceva ce va stârni controverse. Nu mai am niciun pic de respect pentru Carl Lewis. Ceea ce a spus el despre noi e înjositor. Cred că e doar în căutare de atenţie, pentru că nimeni nu mai vorbeşte despre el. Mi-am pierdut tot respectul pentru el", a afirmat nervos Bolt.
Şi Lewis a avut probleme cu dopingul
Interesant e că fostul mare atlet american (9 medalii de aur la Jocurile Olimpice), care pune la îndoială rezultatele lui Bolt, a avut şi el probleme cu dopajul, fiind implicat într-o situaţie controversată, când oficialii din SUA au ascuns practic un test picat de marele Lewis.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite