Grasu vrea aur la Olimpiada de la Londra. Atunci va avea 41 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atleta Nicoleta Grasu, care împlineşte astăzi 39 de ani, doreşte să obţină o medalie la Jocurile Olimpice de vară de la Londra, ediţia 2012.

Aruncătoarea de disc s-a născut, 11 septembrie 1971, satul Secuieni, judeţul Neamţ.

Nicoleta Grădinaru şi-a schimbat numele în Grasu după căsătoria cu actualul sau antrenor Costel Grasu.
Recordul personal este de 68.80 metri şi dateaza din 1999, la un concurs desfăşurat la Poiana Braşov.

Ea a obţinut în luna iulie 2010, medalia de argint a probei de aruncarea discului din cadrul Campionatelor europene de atletism de la Barcelona, cu un rezultat de 63,48 m, fiind depăşită la ultima încercare de croata Sandra Perkovic, medaliată cu aur, cu 64,67 m.

Acest titlu de vicecampioană europeană este cel mai bun rezultat al ei la campionatele continentale, după alte două medalii, dar de bronz, în 1998, la Budapesta, şi 2006, la Goteborg.


Nicoleta Grasu a fost desemnată de federaţia română de specialitate, atleta anului 2009.

Medaliată pentru a patra oară la Campionatele Mondiale (după argint - 2001 şi bronz în 1999, 2007), veterana echipei noastre, discobola Nicoleta Grasu, a reuşit, anul trecut, să se urce pe cea de-a treia treapta a podiumului de premiere în cadrul celei mai importante competiţii a anului, care a avut loc la Berlin.

Jocurile Olimpice sunt singura competiţie unde nu a obţinut o performanţă deosebită, cel mai bun loc, şase, fiind ocupat la JO de la Atena, în ediţia din anul 2004. Acesta este motivul care o ambiţionează acum pe Nicoleta Grasu să se pregătească tenace, în vederea cuceririi unei medalii olimpice.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite