FOTO / VIDEO: Premii de 40.000 de euro la Maratonul Internaţional Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii ediţiei cu numărul 4 a Maratonului Internaţional Bucureşti (MIB), programat în 9 octombrie, au anunţat că scontează pe 6.500 de participanţi, cu 30% mai mulţi decât în 2010. Premiile totale vor fi de 40.000 de euro, iar taxa de înscriere variază între 20 şi 30 de euro.

Inclus în calendarul internaţional - este membru al Asociaţiei Internaţionale a Maratoanelor Stradale -, MIB 2011 se va desfăşura, în premieră, în două zile. Sâmbătă, 8 octombrie, în Piaţa Constituţiei din faţa Palatului Parlamentului vor avea loc cursele pentru copii, pe categorii de vârstă: 6-8 ani, 8-10 ani, 10-12 ani, peste 12 ani. Duminică, 9 octombrie, sunt programate probele de maraton, semimaraton şi ştafetă, precum şi cursa populară de 4 kilometri. Întrecerea pe distanţa celor 42,195 km va conta şi pentru Campionatul Naţional, MIB 2011 fiind organizat cu sprijinul FR de Atletism.

Taxa de participare la maraton este de 30 de euro, iar pentru maraton de 20 de euro. Premiile totale pentru ediţia din acest an sunt în valoare de 40.000 de euro. "Şi la ediţia din acest an vor participa maratonişti din Kenya şi Ethiopia, care domina întrecerile de acest gen şi care vor ameliora timpii de concurs. În acest sens, încercăm să eliminăm din traseu panta de lângă Casa Poporului", a declarat Valeria Răcile van Groningen, preşedintele Asociaţiei Bucharest Running Club, organizatoarea MIB 2011.



Traseul va ocoli Palatul Parlamentului

Traseul va fi asemănător cu cel din anii trecuţi. Sportivii vor porni din Piaţa Constituţiei şi vor străbate următoarele puncte din centrul Bucureştiului: bulevardul Naţiunile Unite, Calea Victoriei (până la Piaţa Revoluţiei), reîntoarcere în Piaţa Naţiunile Unite, Parcul Operei, Marriott, Piaţa Constituţiei. "Ne-am dori ca traseul să nu mai fie în circuit, ci să treacă prin mai multe zone din centrul Capitalei. Acest lucru nu depinde însă numai de noi. Avem nevoie de acceptul Primăriei şi de sprijinul poliţiei", a concluzionat campioana olimpică la canotaj din 1984.

image

Participantă în 17 aprilie la Maratonul Londrei, unde a ocupat locul 81 la categoria ei de vârstă, Valeria Răcilă a fost impresionată de cele văzute acolo. "Centrul oraşului a fost complet închis. Nu puteai pătrunde cu maşinile spre clădirile guvernamentale. Sosirea a avut loc în faţa Palatului Buckingham, iar vremea bună a făcut ca circa un milion de oameni să îi încurajeze pe participanţi. Nu putem să ne comparăm cu Maratonul Londrei. Acolo numărul alergătorilor se apropie de 40.000. Eu am alergat pentru o organizaţie caritabilă, una care militează pentru salvarea rinocerilor. Unul dintre colegii mei a alergat într-un costum de rinocer, care cântărea 20 de kilograme. Tocmai aceasta este frumuseţea maratonului de acolo", a mărturisit Valeria Răcilă.

image

Prezentă la conferinţa de presă de astăzi, Doina Melinte, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANTS), a mărturisit că speră ca întrecerea să câştige în prestigiu de la an la an: "Printre cei 5000 de participanţi de anul trecut au fost mulţi sportivi de performanţă şi noi ne dorim ca timpii de concurs să devină din ce în ce mai buni. Acest maraton poate ajunge ceea ce ne dorim să fie, unul cu cât mai mulţi performeri, care să vină şi pentru bani, pentru că până la urmă sportul este şi o afacere".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite