UPDATE / Marian Oprea, vicecampion european la triplusalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce ziua de miercuri a adus prima medalie pentru delegaţia României la Campionatele Europene de Atletism, argint la aruncarea discului prin Nicoleta Grasu, astăzi Marian Oprea a mai adăugat una de aceeaşi culoare în tolba delegaţiei României, la triplusalt.

"Struţul" a revenit la forma care l-a consacrat, după multele şi lungi accidentări, şi a făcut în această seară la Barcelona un concurs aproape perfect, îmbunătăţindu-şi de două ori cel mai bun rezultat al sezonului. Piteşteanul a reuşit o săritură de 17,51 de metri cu care a ocupat locul al doilea în finală, fiind întrecut doar de Idowu Philips (Marea Britanie - 17,81 cm, record persoanl). Podiumul a fost completat de Teddy Tamgho, din Franţa, care a fost la 6 centimetri distanţă de Marian.

"Am reuşit. Îmi vine să ţopăi pe aici şi în acelaşi timp am lacrimi în ochi. Marian şi-a arătat încă o dată valoarea după atâta timp de pauză când alţii nu îi mai dădeau nicio şansă. Contează că noi am crezut în şansa noastră", ne-a spus sugrumată de emoţii antrenoarea "Struţului", Doina Anton la câteva minute după terminarea finalei la triplusalt.

Este a patra medalie obţinută de triplusaltist încompetiţiile mari, după argintul de la Olimpiada din 2004, bronzul de la Mondialele din 2005 şi tot bronz la Europenele din 2006.

Oprea, care a câştigat în acest an reuniunea de la Sofia cu o performanţă de 17,31 metri. El a reuşit al şaselea rezultat al calificărilor, cu 17,03 metri. Cea mai bună performanţă a sa a fost realizată în 2005 şi măsoară 17,81 metri.

Iată rezultatele românilor de astăzi:

11:45 - Alex Mihăilescu 110 m garduri, serii - a ratat calificarea în semifinale. Românul a concurat în seria a doua a calificărilor, încheind pe locul cinci, cu timpul de 13.99 secunde. Mai departe s-au calificat primii trei clasaţi în fiecare din cele patru serii, plus cei mai buni patru timpi, per total.

13:30 - Adelina Gavrilă triplusalt s-a calificat direct în finala probei de triplusalt, reuşind cea mai bună performanţă a sezonului. În grupa A de calificare, Adelina Gavrilă a debutat cu o săritură excelentă, de 14.48 metri, peste baremul impus de calificare, astfel că şi-a luat "biletul" pentru finală în doar câteva minute.

Finala probei de triplusalt este programată sâmbătă.

20:30 - Atilla Nagy a ratat finala la 400 m garduri

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite