300 km/h este „viteza“ lui Vieru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proaspăt medaliat cu bronz la CE sală de la Torino, sprinterul Ioan Vieru este un vitezoman înrăit şi în afara pistei de concurs. Ioan Vieru a recunoscut că a atins chiar 300 km/h pe Autostrada Soarelui cu un model Volfswagen Golf.

Ajuns la 30 ani, Ioan Lucian Vieru rămâne cel mai bun produs al atletismului masculin românesc în probele de viteză din ultimul deceniu.

Sportivul legitimat la CSA Steaua şi-a reconfirmat de curând valoarea la CE sală de la Torino, unde a obţinut locul trei la 400 metri, cucerind astfel la doua medalie de bronz din cariera sa la întrecerile continentale după cea de la CE sală de la Viena din 2002.

Valorosul sprinter nu este însă rapid doar pe pista de tartan, ci şi la volanul maşinii sale, un Volfswagen Golf 4. “Am viteza în sânge. Am mers cu 250 km/h cu maşina mea, iar cu un model ceva mai bun i-am dat chiar şi 300km/h. Nu îmi cumpăr o motocicletă tocmai de frică că nu o să îmi pot controla setea de adrenalină”, spune râzând Ioan Vieru.

Ameninţă cu retragerea!

Deşi pe 15 august, la Berlin, va începe o nouă ediţie a Campionatelor Mondiale, Ioan Vieru nu este sigur că va reprezenta România la această competiţie. Medaliatul cu bronz de la CE sală a lăsat chiar să se înţeleagă că ia în calcul retragerea din activitate, dacă nu va primi sprijin financiar din partea autorităţilor.

“Eu am adus medalii şi glorie ţării. România nu a făcut în schimb nimic pentru mine până acum! E greu să mai găsesc motivaţia necesară să continui dacă nimeni nu mă sprijină. Banii pentru performanţa de la Torino abia îmi ajung pentru o ciorbă. Aş avea nevoie de un apartament, dar până acum cei de sus nu prea s-au gândit la mine!”, a oftat Ioan Vieru.

Vrea să facă un sindicat al sportivilor

Personaj dintr-o bucată, Vieru s-a aflat deseori în conflict cu federaţia şi mai ales cu COSR, for ce i-a interzis pe viaţă să mai participe la Jocurile Olimpice din cauza unui scandal de dopaj în care acesta a fost implicat în trecut. 

“Intenţionez demult să fac un sindicat al sportivilor. Trebuie ca cineva să ne apere drepturile noastre, dar este foarte greu de realizat aşa ceva în România deorece lumea atletismului nu este deschisă încă la aşa ceva, iar mentalitatea multora este total depăşită de vremuri”, s-a plâns valorosul sprinter.

image

Eu am adus medalii şi glorie ţării. România nu a făcut în schimb nimic pentru mine! E greu să mai găsesc motivaţia necesară să continui dacă nimeni nu mă sprijină.

image


Ioan Lucian Vieru
atlet

image


Vieru (dreapta) a obţinut medalia de bronz la CE sală, fiind devansat de italianul Licciardello şi de suedezul Wissman   Foto: EPA

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite