Gabi Szabo muşcă din altleţi: "Nu sunt de ajuns calificarile la CE!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Federaţiei Române de Atletism, Gabriela Szabo, a alergat astăzi pe Stadionul Stadionul Iolanda Balaş-Soter, alături de mai mulţi ziarişti la crosul Grand Prix Urgo.

Întrebată despre prezenţa delegaţeiei ţării noastre la Campionatele Europene de la Barcelona din luna august, fosta mare glorie a altletismului din România a afirmat că sportivilor nu le va fi extrem de uşor să ajungă în Spania.

"Preconizăm că 20-30 de atleţi să facă deplasarea. Să vedem şi câţi dintre ei îşi vor îndeplini baremul. Din punctul meu de vedere, nu e suficient să-şi îndeplineşti baremul şi să fii trecut pe hârtie că faci deplasarea. Contează şi ce faci la campionatul respectiv. Te duci acolo să alergi doar calificările şi să ieşi afară? Nu e suficient. Sportivii trebuie să înţeleagă că a fi susţinut de federaţia de atletism şi a fi la lotul naţional nu înseamnă numai să câştigi campionate naţionale şi să faci baremuri pentru campionatele internaţionale. Trebuie să se gândească mult mai departe", a spus fosta atletă.

Testul final pentru atleţii care vor reprezenta România la Barcelana va avea loc la Cupa Europei pe echipe de la Budapesta, în perioada 19-20 iunie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite