Constantina Diţă sprijină educaţia copiilor săraci din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana olimpică de la Beijing în proba de maraton, Constantina Diţă, sprijină, pentru al doilea an consecutiv, educaţia copiilor săraci din România, atleta susţinând-o financiar, prin intermediul World Vision România, pe o tânără de 19 ani, Alina.

"Am fost impresionată de întâlnirea cu Alina şi de scrisorile ei. Am decis s-o ajut în continuare şi fac acest lucru înţelegând că fiecare om cu un minim de dare de mână din România trebuie să facă măcar puţin pentru viitorul acestei ţări. Copiii precum Alina sunt viitorul şi cred că susţinuţi la momentul potrivit, ei pot schimba în bine destinul acestei ţări", a declarat Constantina Diţă.

Tânăra susţinută financiar de Constantina Diţă a afirmat că banii pe care îi primeşte lunar o ajută să îşi plătească locul de cazare, dar să şi meargă la şcoală. "Banii pe care îi primesc îi folosesc în special pentru rechizite, îmbrăcăminte şi îmi plătesc o parte din sumă pentru plata gazdei. Înainte, trebuia să fac naveta zilnic 90 de kilometri dus - întors. Era destul de obositor şi ajungeam târziu acasă. Acum stau în gazda şi pot să învăţ liniştită. Donatorul meu reprezintă un model pentru mine. Spun asta pentru că, fiind elevă la un liceu sportiv, mi-am dorit să ajung handbalistă. Din cauza problemelor financiare pe care le-am avut înainte de a beneficia de susţinerea Constantinei Diţă nu am putut să merg în cantonamente alături de colegele mele. Îmi doresc să intru la Academia de Poliţie şi sunt sigură că o să reuşesc", a afirmat, la rândul său Alina.

Conform unor date elaborate de Grupul Naţional de Iniţiativă al Copiilor (grup din care fac parte UNICEF, Salvaţi Copiii şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului) se constată creşterea numărului de copii săraci din România la peste 350.000 şi triplarea ratei abandonului şcolar. Conform aceloraşi date, 40.000 de copii abandonează anual şcoala, majoritatea provenind din mediul rural.

In anul 2008 World Vision Romania a demarat programul "Vreau in clasa a noua". În cadrul acestui program sunt implicaţi 315 donatori care sprijină 373 de copii nevoiaşi să urmeze liceul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite