Atletism CM: Marius Ionescu, locul 13 la maraton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atletul Marius Ionescu s-a clasat, duminică, pe locul 13 în proba de maraton din cadrul Campionatelor Mondiale de atletism de la Daegu, câştigată de kenyanul Abel Kirui.

Ionescu a terminat concursul de maraton în două ore, 15 minute şi 32 de secunde, cea mai bună performanţă din cariera sa. Ionescu a fost doar al doilea european în ierarhia finală, după italianul Rugero Pertile care a încheiat pe locul opt. Românul obţinuse deja calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra încă din primăvara acestui an.

Câştigătorul Abel Kirui a fost cronometrat cu 2.07:38, cel mai bun al doilea timp din istoria CM, fiind urmat pe podium de compatriotul său Vincent Kipruto (2.10:06) şi de etiopianul Feyisa Lilesa (2.10:32).

Kirui, care şi-a păstrat titlul la maraton, a fost selecţionat în echipa Kenyei pentru CM în ultima clipă, datorită accidentării unui coleg. Iniţial, el nu a fost reţinut în lotul kenyan deoarece federaţia era îngrijorată după abandonul său la maratonul de la Londra, din 17 aprilie.

Abel Kirui este al treilea maratonist din istorie care îşi păstrează titlul mondial, după spaniolul Abel Anton (1997, 1999) şi marocanul Jouad Gharib (2003, 2005).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite