Lemaitre, desemnat atletul european al anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul atlet alb care a parcurs distanţa de 100 de metri plat în mai puţin de 10 secunde, francezul Christophe Lemaitre, a fost desemnat, marţi, "atletul european al anului" de către Federaţia Europeană de Atletism.

Christophe Lemaitre, 20 de ani, a obţinut trei medalii de aur la ediţia din acest an a Campionatelor Europene de atletism, în probele de 100 metri, 200 metri şi ştafetă 4x100 metri.

Pe 9 iulie, la Valencia, el a devenit primul atlet alb care a parcurs distanţa de 100 de metri cu un timp sub 10 secunde, fiind cronometrat cu 9 secunde şi 98 de sutimi în finalele Campionatelor Franţei.

Pe 29 august, la o competiţie din Italia, el a îmbunătăţit acest record al Franţei, fiind cronometrat cu 9.97, timp ce l-a inclus în lista celor mai buni 11 sprinteri din acest an, la nivel mondial.

În clasamentul realizat de Federaţia Europeană de Atletism, pe baza voturilor venite de la forurile de specialitate, mass-media şi internauţi, Lemaitre a fost urmat de norvegianul Andreas Thorkildsen (aruncarea suliţei) şi britanicul Mo Farah (5000m, 10.000 m).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite