Campioana olimpică la maraton, Constantina Diţă, împlineşte mâine 40 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atleta s-a născut la 23 ianuarie 1970, la Turburea, judeţul Gorj. În palmaresul său figurează medalia de aur la Jocurile Olimpice de vară de la Beijing (China), în 2008, performanţă obţinută cu timpul de 2h 26 min 44 sec. Constantina Diţă a fost urmată de Catherine Ndereba (Kenya), la 22 sec, şi Zhou Chunxiu (China), la 23 sec.

La 38 de ani, a fost cea mai în vârstă învingătoare a maratonului olimpic din toate timpurile. Pe de altă parte, este prima sportivă din ţara noastră care a câştigat această probă olimpică. La Jocurile Olimpice de la Atena (Grecia), din 2004, a ocupat locul 20.

Constantina Diţă, care locuieşte şi se antrenează în Statele Unite ale Americii, mai are în palmares o medalie de bronz la Campionatele Mondiale de la Helsinki, din anul 2005, în proba de maraton, precum şi doua medalii la Campionatele Mondialele de semi-maraton, una de aur, în 2005, la Edmonton (Canada) şi una de bronz, în 2004, la New Delhi (India). De asemenea, atleta română a câştigat, în 2004, maratonul de la Chicago (SUA).

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite