Atletism: Perie s-a calificat la Olimpiada de la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bianca Perie a ocupat locul şase în proba de aruncarea ciocanului de la Campionatele Mondiale de la Daegu, cu o performanţă de 72,04 metri cu care s-a calificat pentru Jocurile Olimpice de la Londra din 2012. Este cel mai bun rezultat al delegaţiei tricolore la Mondialele din acest an.

Baremul A, care duce sportivii direct la Olimpiadă, este de 71,5 metri iar Perie a reuşit să-l depăşească la chiar ultima aruncare din concurs. Atleta din România nu a avut nicio aruncare depăşită iar primele cinci încercări au măsurat: 67,73 metri, 70,40 metri, 67,75 metri, 70,24 metri şi 70,91 metri.

Pentru Bianca Perie este cel mai bun rezultat la un Campionat Mondial de seniori.

Românca vine după un rezultat excelent la Universiada de la Shenzen, acolo unde a cucerit medalia de bronz, cu o aruncare care a măsurat 71,62 de metri. Anul trecut, sportiva din România a fost la un pas de podium la Europene, ocupând locul al patrulea.

La doar 21 de ani, Perie are un palmares impresionant la juniori, patru titluri mondiale şi unul european şi a participat deja la trei ediţii ale mondialelor de seniori şi la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Proba de aruncarea ciocanului a fost câştigată de rusoaica Tatyana Lysenko, cea mai bună aruncare a sa măsurând 77,13 metri. Pe doi s-a clasat nemţoaica Betty Heidler, deţinătoarea recordului mondial iar pe trei chinezoaica Wenxiu Zhang.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite