Maratonistele din România şi-au stabilit programul pentru 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România este deţinătoare a titlului olimpic la maraton, prin Constantina Diţă. Atleta gorjeancă şi-a reluat pregătirile în SUA, alături de câteva dintre colegele sale.

Patru sportive se antrenează, conform obiceiului, dincolo de Ocean, ştiut fiind că în SUA au condiţii dintre cele mai bune de pregătire. În această situaţie se află Constantina Diţă, campioană olimpică în 2008, Lidia Şimon, medaliată cu argint la JO din 2000 şi cu aur la CM din 2001, Nuţa Olaru şi Adriana Partea.

La Craiova se află Alina Istudora, care nu s-a refăcut încă după o accidentare mai veche. Ea va fi supusă unui examen medical în 17 ianuarie, urmând a fi consultată şi de doctorul Doru Filipescu. În funcţie de rezultat, maratonista va afla ce program să urmeze în continuare.

Iată şi cursele pe distanţa de 42,195 km la care vor participa româncele: Constantina Diţă - Londra, în 17 aprilie, Nuţa Olaru - Tokyo, 22 ianuarie, Lidia Şimon - Nagoya, în 13 martie, şi Adriana Partea - Osaka, în 30 ianuarie.

Atletele noastre vor pregăti astfel şi participarea la Campionatul Mondial de la Daegu, competiţie la care se stabileşte şi clasamentul Cupei Mondiale pe echipe.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite