Crosul Gabi Szabo, la 24 aprilie, la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabi Szabo vorbeşte despre crosul care va avea loc pe 24 aprilie
Gabi Szabo vorbeşte despre crosul care va avea loc pe 24 aprilie

Bistriţa, oraşul natal al Gabrielei Szabo, va găzdui, la 24 aprilie, a cincea ediţie a crosului care poartă numele fostei campioane olimpice şi mondiale la atletism.

În prezent vicepreşedinte al Federaţiei Române de Atletism, Szabo a fost prezentă miercuri la Bistriţa pentru a pune la punct ultimele detalii legate de acest eveniment. "Am programat acest concurs mai devreme decât în anii precedenţi deoarece trebuie să ţinem cont şi de programul de pregătire al atleţilor", a spus fosta campioană.

Întrecerea are ca scop descoperirea de noi talente în atletism, însă este deschisă tuturor categoriilor de vârstă, copii, juniori, tineret, seniori şi chiar veterani.

Ediţia din acest an va fi susţinută cu 10.000 de lei de la Consiliul Judeţean şi cu 30.000 de lei de la Consiliul Local, alţi 20.000 de lei urmând să vină de la societatea Rombat. 

„Ne gândim să acordăm un premiu special pentru cel mai promiţător sportiv, însă aceasta o vom stabili în zilele următoare. Pot să vă spun cu certitudine că premiile vor fi mai mari decât anul trecut, spre exemplu, ocupantul locului I va lua, pe lângă diplomă, şi o sumă de bani în valoare de circa 1000-1200 de lei", a declarat inspectorul şcolar de educaţie fizică, Leonida Ilieşiu.

Ediţia din 2009 a adunat la start peste 300 de participanţi din toată ţara.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite