Caster Semenya revine în competiţie în februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caster Semenya
Caster Semenya

Aflată încă în aşteptarea deciziei Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF) - după CM de la Berlin s-a spus că ea ar fi, de fapt, bărbat -, atleta sud-africană Caster Semenya ar putea reveni în competiţie luna viitoare.

Campioana mondială la 800 de metri va participa la trei curse din seria "Yellow Pages". Prima reuniune atletică din acest circuit ce se organizează în Africa de Sud, este programată pe 19 februarie, la Port-Elisabeth.

Cu toate acestea, viitorul sportiv al lui Caster Semenya este incerct. "Pentru moment, avocaţii ei şi IAAF poartă negocieri. Noi suntem încrezători. Sperăm ca rezultatul acestora să fie pozitiv", a declarat Nick Davies, purtătorul de cuvânt al forului atletic mondial.

Cu toate că a fost ţinta unor atacuri şi a unor ironii, după CM de la Berlin, Caster Semenya nu intenţionează să abandoneze atletismul. "Ea va alerga în continuare", a spus antrenorul Michael Seme.

IAAF a decis în 19 august, după finala de 800 metri de la Campionatul Mondial, să desemneze un grup de experţi care să ancheteze apartenenţa sexuală a atletei cu un aspect fizic asemănător celui al bărbaţilor.

În 19 noiembrie, IAAF a ajuns la un acord cu Africa de Sud, potrivit acestuia Semenya îşi va păstra titlul şi premiul, în timp ce examenul la care va fi supusă va fi tratat ca un subiect confidenţial între pacient şi medic. Nu a fost comunicat rezultatul controlului până în prezent.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite