Marian Oprea: "Speram să obţin mai mult cu acest rezultat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 28 de ani, Marian Oprea (Dinamo) a reuşit să aducă o nouă medalie continetală pentru atletismul românesc, după "argintul" obţinut anul trecut, la Barcelona, în aer liber, el câştigând "bronzul" în sala de la Paris-Bercy.

Românul a început concursul foarte bine, prima sa încercare, 17,46 metri, fiind cea mai bună a lui din acest an. De altfel, rezultatul promitea o clasare şi mai bună, la fel gândind şi realizatorul ei. "Speram ca să obţin mai mult cu acel triplusalt. Nu visam la aur. Ştiam că Tamgho poate sări mai mult de 18 metri. Cu toate acestea, medalia de argint a fost departe de mine astăzi".

"Stuţul" a fost depăşit de francezul Teddy Tamgho, care a doborât recordul mondial în sală (17,92 m)! Şi nu o dată, ci de două ori - tot el îl stabilise şi pe precedentul, 17,91 m, luna trecută. Surpriza a venit din partea italianului Fabrizio Donato, care a stabilit un nou record naţional cu 17,73 metri (el a mai avut o săritură de 17,70 m superioară celei reuşite de Oprea).

Atletul dinamovist a mărturisit că "o medalie obţinută la un mare campionat este un succes, iar această competiţie a avut o atmosferă foarte specială. Sunt sigur că Tamgho este capabil să sară mai mult de 18 metri. Şi sunt sigur că voi concura contra lui".

Victorios în faţa compatrioţilor săi, francezul a mărturisit că întrecerea de la triplusalt a fost una de nivel ridicat. "După prima săritură a lui Oprea şi Donato, eram pe locul 3. La mine acasă, mi-am spus că nu pot pierde. Am căutat o săritură lungă, 17,92 metri. Am mers mai deplarte. Aceasta arată că pot reuşit 17,90 m nu contează când. Am făcut ceea ce trebuie pentru victorie. Am ştiut să rămân concentrat. După eşecul la lungime, am tras concluziile. Nu vroiam să termin competiţia fără a câştiga o medalie".

Clasat pe 2, Donato a recunoscut: "Se poate spune că am pierdut titlul european, astăzi! Ştiam că pot face tot ceea ce este mai bun. Săritura cu numărul 5 a fost mai lungă, prima a fost foarte bună. A doua, de asemenea. Cu aceste rezultate puteam obţine aurul. Nu trebuie însă, să mă plâng. Am ameliorat cea mai bună performanţă a mea şi am doborât recordul Italiei de două ori. În ultimele şapte luni, tot ceea ce am făcut a fost să mă antrenez, să mă antrenez, să mă antrenez. Publicul francez a fost genial. L-a aplaudat pe Teddy, dar şi pe mine. Soţia mea, Patrizia, şi fiica mea, Greta, au fost în sală, aici, la Paris. Am o familie genială. Sunt mândru de ea".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite