„Vreau aurul la Londra!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai bun rezultat al Ancuţei Bobocel e câştigarea titlului european la tineret în 2009
Cel mai bun rezultat al Ancuţei Bobocel e câştigarea titlului european la tineret în 2009

Ancuţa Bobocel, câştigătoare a probei de 3.000 de metri obstacole la Diamond League, visează acum să dea lovitura la Jocurile Olimpice, unde anunţă că ţinteşte chiar câştigarea titlului.

Victorie importantă pentru atletismul românesc cu două săptămâni înaintea Jocurilor Olimpice. Într-un concurs găzduit tot de Londra, în cadrul "Ligii de Diamant", Ancuţa Bobocel s-a impus într-o probă extrem de pretenţioasă, cea de 3.000 de metri obstacole. În vârstă de 24 de ani, sportiva pregătită de Marin Istrate a stabilit cu această ocazie şi un record personal (9 minute, 27 de secunde şi 24 de sutimi).

A lăsat handbalul pentru atletism

Rezultatul obţinut de Bobocel nu este deloc întâmplător, ea evidenţiindu-se în ultimii ani drept o mare speranţă a atletismului românesc. Născută la Drobeta Tr. Severin, în 3 octombrie 1987, ea a practicat la început handbalul. Apoi, la insistenţele antrenorului Marin Istrate, cel care o pregăteşte şi astăzi, a trecut la atletism. Schimbarea aceasta s-a dovedit inspirată, Bobocel afirmându-se ca o alergătoare de semifond şi fond de mare valoare. Ea s-a orientat spre proba de obstacole, la care de altfel preferă că concureze şi acum.

La Europenele de seniori din această lună, Ancuţa a ocupat locul 5, cel mai bun obţinut de atleţii noştri. Apoi a devenit campioană naţională. „Mă simt foarte bine. Stagiul de pregătire din Africa îşi face simţite efectele. Singura mea problemă este că nu prea am avut concursuri. La Helsinki putea fi şi mai bine, însă eu sunt mulţumită. Îmi doresc să iau o medalie la Jocurile Olimpice. Poate chiar şi pe aceea de aur", a mărturisit Bobocel. Dinamovista va participa la Londra pentru a doua oară la competiţia olimpică. În 2008, la Beijing, n-a prins finala, la unul dintre obstacole dezechilibrându-se.

S-a pregătit în Kenya

Antrenorul atletei, Marin Istrate, mizează pe faptul că sportiva lui va obţine un rezultat foatrte bun la Londra. „Ancuţa nu a atins vârful de formă. Mai are două săptămâni în care poate urca. Abia acum se văd efectele cantonamentului din Kenya, de la 2.400 de metri altitudine. Acum iese munca la suprafaţă", a declarat Istrate.

Vrea să lucreze în televiziune

Atleta şi-a făcut deja planuri ce va face după ce va încheia activitatea sportivă. „Sunt pasionată de teatru şi film şi m-ar tenta o carieră în showbiz. Cred că m-aş descurca şi ca actriţă", afirmă Bobocel, care a fost deja protagonista unei reclame înaintea JO de la Beijing.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite